INFO

  • MINISTRICA ĆEMALOVIĆ – EPIDEMIOLOŠKO STANJE USK
  • DANAS SUNČANO I TOPLO VRIJEME POPODNE PONEGDJE KIŠA
  • AERODROM U BIHAĆU JE REALNA PRIČA ZA PREPOROD KRAJINE, ALI POTREBNA JE VEĆA PODRŠKA VLADE FBIH
  • PROMOCIJA KNJIGE - SREBRENICA, ZABORAVITI NE SMIJEM, HALALITI NEĆU

ZZO USK: PACIJENTI ĆE PLAĆATI 40 POSTO BANJSKOG LIJEČENJA, OSIM RVI I DJECE DO 18 GODINA

- Prema novom pravilniku u slučajevima medicinske rehabilitacije ZZO USK-a i dalje snosi u potpunosti troškove. U ZU Lječilište Gata nisu zadovoljni donesenim Pravilnikom.

ZZO USK: PACIJENTI ĆE PLAĆATI 40 POSTO BANJSKOG LIJEČENJA, OSIM RVI I DJECE DO 18 GODINA


USK, 21. novembra - Početkom novembra na snagu je stupio Pravilnik koji propisuje kriterije za upućivanje pacijenata na banjsko liječenje. Donio ga je Zavod za zdravstveno osiguranje USK-a, kao nosilac troškova ove zdravstvene usluge. U odnosu na raniju proceduru upućivanja  pacijenata, izmjene se tiču samog načina finansiranja kao i jasnog razgraničenja između banjskog liječenja i medicinske rehabilitacije.

Dio troškova u iznosu od 40 posto za bansko liječenje sada snose sami pacijenti. U slučajevima medicinske rehabilitacije ZZO USK-a i dalje snosi u potpunosti troškove. Plaćanja su oslobođeni RVI i djeca do 18 godina.

Direktor Zavoda Elvedin Sedić za Dnevnik RTV USK-a pojašnjava da je Pravilnik rezultat usklađivanja sa kantonalnom i federalnom Odlukom o neposrednom učešću osiguranih lica u troškovima liječenja.

U ZU Lječilište Gata nisu zadovoljni donesenim Pravilnikom. Prema riječima direktorice Aide Ibrahimpašić nije se vodilo računa o međunarodnim standardima o klasifikaciji bolesti, kao i stvarnim potrebama stanovnika odnosno ugroženim kategorijama građana koje nisu u mogućnosti snositi troškove, posebno penzionerima koji su i najbrojniji pacijenti u Lječilištu Gata.

Više u tematskom prilogu novinarki Delile Alibegović i Rasime Henić u večerašnjem Dnevniku.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING