INFO

  • NEVIĐENA MASOVNA TUČA U JEDNOM BH. GRADU: POLICIJA PRIVELA PET OSOBA
  • PROIZVOĐAČI VAKCINE PROTIV KORONE: NE ODGOVARAMO ZA NUSPOJAVE
  • LIGA ŠAMPIONA: CHELSEA PROTIV BAYERNA BEZ AZPILICUETE I PULIŠIĆA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA AUSTRIJE: ILEGALNE MIGRANTE U BIH VRATITI U ZEMLJE PORIJEKLA
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

ŽUPA RAZGOVARAO S ŠEFOM MISIJE OSCE BERTONOM

- Teme razgovora bile migrantska kriza, rad Gradskog vijeća i planovi za narednu godinu, te saradnja sa civilnim sektorom

ŽUPA RAZGOVARAO S ŠEFOM MISIJE OSCE BERTONOM

BIHAĆ, 13. decembra - Davor Župa, predsjedavajući Gradskoga vijeća, razgovarao je danas sa ambasadorom Bruceom G. Bertonom, Šefom Misije OSCE-a u Bosni i Hercegovini. Aktuelna migrantska kriza, rad Gradskog vijeća i planovi za narednu godinu, te saradnja sa civilnim sektorom u Bihaću bile su teme razgovora, uz obostranu konstataciju da je dosadašnja saradnja OSCE-a i Grada Bihaća bila na zadovoljavajućem nivou.

„Dosadašnja saradnja sa OSCE-om u BiH bila je izuzetno dobra i tako će biti i u narednom periodu, a posebno u dijelu borbe protiv korupcije, gdje trenutno završavamo akcioni plan. Danas smo, naravno, razgovarali i o aktuelnoj migrantskoj krizi i našim očekivanjima kada je u pitanju rješavanje ovog problema koji bi dolaskom proljeća ponovo mogao eskalirati, ukoliko se nadležne državne institucije ne uključe na adekvatan način", istakao je predsjedavajući Župa.

On je istakao da je ambasadora Bertona upoznao i sa aktivnostima Gradskog vijeća koje se prije svega ogledaju u usvajanju budžeta za 2019. godine, te stvaranju boljeg poslovnog okruženja za investitore, uz konstantno poboljšanje usluga Organa uprave prema građanima.

„Jedna od bitnih aktivnosti jeste i transparentnost u radu i uključivanje građana u procese odlučivanja i tu smo napravili veliki pomak proteklih godina, što su i prepoznali i u OSCE-u", naglasio je predsjedavajući Župa.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING