INFO

  • PRIJE 125 GODINA OTVORENA JE VIJEĆNICA U SARAJEVU, BISER AUSTROUGARSKE ARHITEKTURE
  • I FEDERACIJA SE ZADUŽUJE NA BERZI
  • U BIH DANAS TOPLIJE, TEMPERATURE DO 19 STEPENI
  • AKTUELNO U USK: VISOKA DELEGACIJA EU I BIH DANAS U POSJETI KAMPU „ LIPA „
  • EU ZVANIČNICI POTVRDILI DOSTAVU VAKCINA ZA ZAPADNI BALKAN: ZAJEDNO SMO U OVOME!
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • BIHAĆ: U TOKU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

"ZMAJEVI" NAPREDOVALI NA RANG LISTI

- Izabranici Ivajla Peteva (Ivaylo) su u prethodne dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo i jednoj prijateljskom meču ostvaril dva remija (Finska 2:2, Kostarika 0:0), te poraz od Francuske (0:1)


SPORT, 7. aprila - Fudbalska reprezentacija BiH napredovala je za jedno mjesto na FIFA rang listi, te je od 7. aprila na diobi  55. mjesta sa Kamerunom (1404.87 bodova).

Izabranici Ivajla Peteva (Ivaylo) su u prethodne dvije kvalifikacione utakmice za Svjetsko prvenstvo i jednoj prijateljskom meču ostvarili dva remija (Finska 2:2, Kostarika 0:0), te poraz od Francuske (0:1).

Kada je riječ o reprezentacijama iz regiona, Hrvatska je nazadovala za tri mjesta i sada je 14. u poretku. Reprezentacija Srbije je napredovala je pet pozicija i sada je na 25 mjestu, Sjeverna Makedonija je napravila pomak za tri pozicije i na posljednjoj listi je 62, Slovenija je 63, a Crna Gora 64.

Na prvom mjestu je i dalje selekcija Belgije sa 1783.38 bodova, a slijede je Francuska (1757.30), Brazil (1742.65), Engleska (1686.78) i Portugal (1666.12). Na šestoj poziciji je Španija, dok je Italija popravila plasman za tri pozicije i sada je sedma. Među najboljih deset su još Argentina, Urugvaj i Danska.

Naredna rang lista bit će objavljena 27. maja.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING