INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

ŽIVOT JE ŠKOLA, ŠKOLA JE ŽIVOT: KRAJ ŠKOLSKE GODINE VRIJEME JE ZA UTISKE I NJENU OCJENU

- Iza učenika i nastavnika u našem kantonu je poprilično teška i izazovna školska godina. Zbog pandemije koronavirusa i obaveze poštivanja epidemioloških mjera, školska godina u cjelosti je protekla u skladu sa odlukama kriznih štabova o odvijanju nastavnog procesa u ovim uvjetima. Direktni učesnici u nastavnom procesu zadovoljni su učinjenim iako je kažu, moglo bolje, misleći pritom na podršku stručnih službi od kojih su očekivali više angažmana. Školska godina završava sredinom juna, dok će maturanti na ljetni raspust nešto ranije...

ŽIVOT JE ŠKOLA, ŠKOLA JE ŽIVOT: KRAJ ŠKOLSKE GODINE VRIJEME JE ZA UTISKE I NJENU OCJENU


BIHAĆ, 2. maja - Školska 2020/2021. godina ostat će upamćena kao ona koja u potpunosti protekla u pandemiji i u skladu sa epidemiološkim mjerama koje su donijeli federalni i kantonalni krizni štabovi.

Rad u grupama, prilagodba nastavnog plana i programa uz maksimalno poštivanje epidemioloških mjera ono je što je obilježilo školsku godinu na izmaku. Upravo o tome u kolikoj mjeri se uspjelo uravnotežiti sve ono što traži nastavni sistem u korelaciji s datim pandemijskim okolnostima, razgovarali smo s osobama koje su nam mogle dati informaciju iz „prve ruke“.

Opća ocjena jeste da su svi učesnici u nastavnom procesu u lošim okolnostima odradili dobar posao. Ogroman napor uložili su i roditelji koji su morali dijelom biti i nastavnici. Zaposleni u obrazovanju očekivali su mnogo više podrške od strane nadležnih institucija u savjetodavnom smislu jer nastavnici su bili prinuđeni sami revidirati nastavne planove i programe. 

Više i šire o svemu pogledajte i poslušajte u večerašnjem izdanju TV Dnevnika...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING