INFO

  • USK: NA LABORATORIJSKO TESTIRANJE U SARAJEVO JUTROS UPUĆEN 31 UZORAK
  • PRINOVA U HOLIVUDU: TERMINATOR U 73. GODINI POSTAO DJED
  • PITALI SMO GRAĐANE KAKO USPIJEVAJU PREŽIVJETI MJESEC I NA ŠTA TROŠE NAJVIŠE NOVCA
  • POTROŠAČKA KORPA ZA JULI 1.822 KM, A PROSJEČNA PLATA U FEDERACIJI BIH SKORO UPOLA MANJA
  • U BIH ZA 24 SATA ZARAŽENA 171 OSOBA, OD POSLJEDICA INFEKCIJE PREMINULO 16
  • ZAŠTO NIJE DONESEN ZAKON O NAJZNAČAJNIJIM RATNIM DOGAĐAJIMA I LIČNOSTIMA BIVŠI KOMANDANT HAMDIJA ABDIĆ PRIPISUJE POJEDINCIMA A NE SISTEMU
  • KCUS: ZARAŽENE JOŠ 32 OSOBE U SARAJEVU, PREMINULA DVA PACIJENTA
  • NA PODRUČJU REPUBLIKE SRPSKE REGISTROVANO 98 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM
  • EKSPLOZIJA U BEJRUTU STVORILA KRATER DUBOK 43 METRA

ZBOG KORONA VIRUSA OTKAZAN SVJETSKI MOBILNI KONGRES U BARCELONI

- GSMA je u srijedu održala dva hitna sastanka kako bi odlučila o događaju ove godine. Sastanci su održani nakon što su BT - britanski telekom - Nokia, Orange, Deutsche Telekom i Vodafone, u srijedu rekli da se povlače sa događaja...

ZBOG KORONA VIRUSA OTKAZAN SVJETSKI MOBILNI KONGRES U BARCELONI

OVIEDO, 13. februara - Svjetski mobilni kongres GSMA (MWC - Mobile World Congress) službeno je otkazan kao odgovor na desetine velikih kompanija koje su se odustale od događaja zbog straha od korona virusa.

"Obzirom na sigurno i zdravo okruženje u Barceloni i zemlji domaćinu danas, GSMA je otkazala Svjetski mobilni kongres zbog globalne zabrinutosti zbog korona virusa, zabrinutosti za putovanja i drugih okolnosti onemogućava GSMA-i da održi događaj", rekao je izvršni direktor GSMA-a John Hoffman u izjavi, u srijedu navečer.

Industrijsko udruženje GSMA predstavlja više od 750 operatora i 400 kompanija. GSMA je organizator događaja koji se trebao održati za tri dana. Mobilni svjetski kongres smatra se jednim od najpopularnijih godišnjih tehnoloških događaja, gdje se tehnološke kompanije okupljaju kako bi pokazale svoje najnovije inovacije u vezi s mobilnim telefonima.

GSMA je u srijedu održala dva hitna sastanka kako bi odlučila o događaju ove godine. Sastanci su održani nakon što su BT - britanski telekom - Nokia, Orange, Deutsche Telekom i Vodafone, u srijedu rekli da se povlače sa događaja.

"Iako je u ovoj fazi teško znati koliki je potencijalni rizik, mi smo donijeli ovu odluku jer stavljamo najveći značaj na sigurnost i dobrobit naših zaposlenih, kupaca i partnera", navedeno je iz Vodafonea u srijedu.

Ukupno je više od 35 kompanija otkazalo učestvovanje, uključujući Facebook, Amazon i Sony.

GSMA je prošle sedmice najavio mjere kojima je cilj povećati sigurnost događaja, uključujući zabranu putovanja putnicima iz kineske provincije Hubei i nadzor temperature. Očigledno da im to nije bilo dovoljno.

Prema navodima španskog dnevnog lista El Pais, događaj donosi oko 492 miliona eura (536 miliona dolara) gradu Barceloni i stvara 14.000 privremenih radnih mjesta.

Gradonačelnica Barcelone Ada Colau rekla je u srijedu ujutro da je grad i dalje spreman da bude domaćin događaja.

"Sanitarne vlasti kažu da nema razloga za uzbunu", rekla je Colau. 

Španija je potvrdila dva slučaja korona virusa.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING