INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

ZASAD NEĆE BITI SJEDNICE KOLEGIJA DOMA NARODA PSBIH

- Sjednice Kolegija neće biti jer predstavnici iz Republike Srpske neće doći, izjavio je po okončanju sastanka sa članovima Kolegija Doma naroda PSBiH Draganom Čovićem i Nikolom Špirićem, predsjedavajući ovog doma Bakir Izetbegović.

ZASAD NEĆE BITI SJEDNICE KOLEGIJA DOMA NARODA PSBIH

SARAJEVO, 13. oktobra - "Gospodin Špirić ne želi ići mimo odluka NSRS.  Mislim da se odluka kojom se neće u RS primjenjivati „Inckov“ zakon, neće moći provesti u praksi. Jučer vidimo poruke opozicije iz RS da neće pratiti neke politike koje su oštrije i protiv stabilnosti u Bosni i Hercegovini.“, izjavio je Izetbegović. 

Drugi zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda Nikola Špirić kazao je kako su članovi Kolegija sjeli i popili kafu te da je to "bio otvoren i iskren razgovor."

"Drago mi je zbog stava da se o svim otvorenim pitanjima razgovara bez posrednika. Znate da duže vrijeme iz RS stižu zahtjevi za razgovor i bila je to igra gluvih telefona. To nije ozbiljno shvaćeno. Mislim da ne postoje stvari o kojima se politički ne može razgovarati. Ako nema razgovora nema ni dogovora. BiH 25 godina od Dejtona je u situaciji da visoki predstavnici nameću zakone. Moramo izlaziti iz te situacije", poručio je Špirić.

Istaknuo je kako nije problem SNSD-a da se donese zakon u Parlamentu, "problem je da se takav zakon nameće."

"Ovdje uvijek neko očekuje da se nameću rjesšnja. Bili smo blizu nekih krucijalnih rješenja, ali je to propadalo.", zaključio je Špirić, naglasivši da su svjesni da problemi kulminiraju.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING