INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • AKTUELNO: ZASJEDA OPĆINSKO VIJEĆE KLJUČ
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

ZAGREB: SVEČANO OTVORENI 13. DANI BOSANSKOHERCEGOVAČKE KULTURE

- Potaknuti predstavljanjem bh. kulturnih i umjetničkih ostvarenja u Gradu Zagrebu program će se ove godine, u suradnji s vijećima i bošnjačkim organizacijama, prvi put održati i u Sisku, Puli, Rijeci, Dubrovniku i Velikoj Gorici, istaknuo je predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić.

ZAGREB: SVEČANO OTVORENI 13. DANI BOSANSKOHERCEGOVAČKE KULTURE

ZAGREB, 21. novembra - Povodom Dana državnosti Bosne i Hercegovine, u zagrebačkom kinu Tuškanac sinoć je održano svečano otvorenje 13. manifestacije "Dani bosanskohercegovačke kulture" nakon kojeg je prikazan film "Quo Vadis, Aida" redateljice Jasmile Žbanić.

Vijeće bošnjačke nacionalne manjine Grada Zagreba (VBNMGZ) povodom Dana državnosti BiH, u suradnji s udrugom Kreativna de Kultura, organizira manifestaciju "Dani bosanskohercegovačke kulture" koja se održava od 22. do 29. studenoga.

Potaknuti predstavljanjem bh. kulturnih i umjetničkih ostvarenja u Gradu Zagrebu program će se ove godine, u suradnji s vijećima i bošnjačkim organizacijama, prvi put održati i u Sisku, Puli, Rijeci, Dubrovniku i Velikoj Gorici, istaknuo je predsjednik VBNMGZ-a Armin Hodžić.

"Imamo doista bogat program koji nudi najbolje od bosanskohercegovačke kulture, od kinematografije, kazališta, književnosti, sevdaha i svega onoga što BiH nudi, što je njezina kulturna baština i tradicija", izjavio je Hodžić.

Dodao je kako je film "Quo Vadis, Aida" po mišljenju publike i kritike jedno od remek- djela bh. kinematografije.

Projekciji filma prisustvovali su glumci Emir Hadžihafizbegović i Izudin Bajrović koji igraju glavne uloge u filmu.

Hadžihafizbegović je istaknuo kako je ovaj film putem različitih platformi u svijetu pogledalo oko 50 milijuna ljudi te kako je riječ o projektu koju je nastao u koprodukciji sedam država.

"To je umjetničko djelo koje je svima nama opomena i tema za razmišljanje. Bosanskohercegovački film je, uz nogometnu reprezentaciju, najjači brend bh. društva. Imati na pet A festivala film koji je osvojio grand prix za najbolji film, zorno govori da se radi o jednoj ozbiljnoj regionalnoj, europskoj i svjetskoj kinematografiji", kazao je Hadžihafizbegović.

U okviru programa uz tradicionalno prikazivanje bh. kinematografije održat će se i drugi kulturni sadržaji.

U okviru festivala Hadžihafizbegović će u Rijeci i u Puli odigrati monodramu "Sve je do nas", film "Quo Vadis, Aida" bit će prikazan u Dubrovniku, a u Kinu Tuškanac prikazat će se igrani film "Bijela tabija", dok će u Velikoj Gorici biti prikazan dokumentarni film "Biti Bošnjak".

Glazbena večer naziva "Sevdah" bit će održana u Sisku, dok će "Večer sevdaha" biti održana na zadnji dan festivala u Zagrebu.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING