INFO

  • SIPA I TUŽILAŠTVO U RASKORAKU: MOGU LI DOKAZ BITI IZBRISANE PORUKE?
  • SDA O HAPŠENJU PREMIJERA FBIH: OVO JE POKUŠAJ DRŽAVNOG UDARA!
  • TURKOVIĆ I RADMAN DOGOVORILI IZLAZAK KOMISIJA ZA GRANICE NA PODRUČJE PLJEŠEVICE
  • EKIPA CNN-A UHAPŠENA DOK JE IZVJEŠTAVALA O PROTESTIMA U MINNEAPOLISU
  • DAN BIJELIH TRAKA BIT ĆE OBILJEŽEN I U SARAJEVU: ZA PRAVO SVIH ŽRTAVA NA SJEĆANJE
  • IZETBEGOVIĆ: POZIVAM TUŽILAŠTVO BIH DA HITNO IZAĐE U JAVNOST S DOKAZIMA PROTIV NOVALIĆA, SIGURAN SAM DA IH NEMA
  • U KLJUČU SE DANAS OBILJEŽAVA DAN LOGORAŠA
  • UPIS U SREDNJE ŠKOLE: KOJU PROFESIJU IZABRATI?
  • U TEŠNJU JOŠ 11 ZARAŽENIH KORONAVIRUSOM
  • FADIL NOVALIĆ, FAHRUDIN SOLAK I FIKRET HODŽIĆ PRENOĆILI U SIPA-I, NA POTEZU TUŽILAŠTVO BIH

ZAGREB: ORKANSKI VJETAR OZLIJEDIO DVIJE OSOBE I NANIO MATERIJALNE ŠTETE

- Na Trgu bana Josipa Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju koja je tom prilikom teže ozlijeđena, dok je na Črnomercu uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju koja je tom prilikom zadobila površinske ozljede

ZAGREB: ORKANSKI VJETAR OZLIJEDIO DVIJE OSOBE I NANIO MATERIJALNE ŠTETE


ZAGREB, 13. maja  - Jak orkanski vjetar praćen kišom koji je puhao tijekom cijele noći počinio je znatne materijalne štete na području Zagreba, lomeći grane stabala, prevrćući štandove, kante za smeće, suncobrane i stolove na terasama kafića, ponegdje je vjetar skidao crjepove s krovova, a dvije osobe su ozlijeđene.

Policijska uprava zagrebačka izvijestila je kako su dvije ženske osobe ozlijeđene od prevrtanja drvenih štandova od jakog vjetra.

“Na Trgu bana Josipa Jelačića došlo je do prevrtanja drvenog štanda koji je pao na 80-godišnjakinju koja je tom prilikom teže ozlijeđena, dok je na Črnomercu uslijed jakog vjetra došlo do rušenja drvenog štanda na 61-godišnjakinju koja je tom prilikom zadobila površinske ozljede”, priopćila je zagrebačka policija.

Jutros oko 5 sati stablo je palo na tramvaj u pokretu u Maksimirskoj ulici, zbog čega je tramvajski promet bio u zastoju, a na više mjesta prometnice su bile zakrčene uslijed pada stabala na kolnik.

Brojne vatrogasne postrojbe od ranog jutra su na intervencijama, najprije se saniraju srušena stabla koja otežavaju promet, a motornim pilama se uklanjaju i grane s parkiranih vozila.

Uništena je terasa poznatog zagrebačkog kafića u Tkalčićevoj ulici zbog pada stabla na staklom natkriveni dio terase i suncobrane, a prevrnuti su drveni štandovi na Trgu bana Jelačića.

Održan je sastanak koordinacije hitnih gradskih službi na kojem je proglašen prvi stupanj pripravnosti zbog vremenskih neprilika. Nakon sastanka je gradonačelnik Zagreba Milan Bandić najavio kako će se do kraja dana  sanirati prioritetni problemi koji su nastali u gradu: hitne službe, bolnice, dječji vrtići, škole i prometnice.

“Zbog jakog i olujnog vjetra koji će i tijekom današnjeg dana puhati na području grada Zagreba i Zagrebačke županije, preporučuje se građanima da bez potrebe ne izlaze na otvoreno. Pogotovo se to odnosi na starije osobe i djecu. Preporučamo građanima da koriste javni prijevoz. Također pozivamo građane da ne odlaze u okolno gorje. U slučaju potrebe za pomoći nazovite na žurni broj 112”, preporučuje Policijska uprava zagrebačka.

Olujno nevrijeme zahvatilo je i ostale dijelove Hrvatske, u Karlovcu je snažan vjetar čupao stabla, u Istri su nastale bujice nakon obilne kiše.

Državni hidrometeorološki zavod (DHMZ) izdao je upozorenja za gotovo cijelu zemlju zbog  mogućnosti jakog vjetra i ekstremnih količina oborina, s tim da su u Zagrebu mogući udari vjetra jačine od 65 do 120 km/h. Hladno, vjetrovito i kišno vrijeme potrajat će do kraja tjedna, najavljuju prognostičari.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING