INFO

  • U 67. GODINI PREMINUO AKI RAHIMOVSKI, LEGENDARNI PJEVAČ PARNOG VALJKA
  • KORONA BILANS U USK: UZ 128 NOVOZARAŽENIH OSOBA I TRI SMRTNA ISHODA
  • ČLANOVI PREDSJEDNIŠTVA BOSNE I HERCEGOVINE S ADMINISTRATORICOM USAID SAMANTHOM POWER: SNAŽNA POSVEĆENOST I PODRŠKA SAD
  • REPORTERI AA NA FRONTU U DONBASU: NAPETOST SE OSJETI, ALI SUKOBA TRENUTNO NEMA
  • EPIDEMIOLOŠKA SLIKA USK: SVE VEĆI BROJ ZARAŽENIH I SVE TEŽA SITUACIJA U ZDRAVSTVENIM USTANOVAMA
  • TOKOM DANA NAOBLAČENJE SA SJEVERA USLOVIT ĆE SNIJEG U BIH I ISTOKU HERCEGOVINE
  • IZ KOJIH SREDSTAVA SU ISPLAĆENE PLAĆE U CAZINSKOM, BUŽIMSKOM I BOSANSKOPETROVAČKOM DOMU ZDRAVLJA?
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 2.624 NOVOZARAŽENIH, 19 OSOBA PREMINULO
  • BALJVINE KOD MRKONJIĆ GRADA: NAUČNICI IZ LJUBLJANE ISTRAŽUJU SELO BEZ SUKOBA SRBA I BOŠNJAKA

ZAGREB: KONGRES PODUZETNICA JI EUROPE OKUPIO OKO 650 POSLOVNIH ŽENA IZ RAZNIH SEKTORA GOSPODARSTVA

- Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, jedno od najvećih okupljanja poslovnih žena u regiji

ZAGREB: KONGRES PODUZETNICA JI EUROPE OKUPIO OKO 650 POSLOVNIH ŽENA IZ RAZNIH SEKTORA GOSPODARSTVA

ZAGREB, 8. marta (AA) -  Na Zagrebačkom velesajmu jutros je započeo Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, jedno od najvećih okupljanja poslovnih žena u regiji. Oko 650 žena iz osam zemalja regije okupilo se kako bi razmijenile iskustva te se uspješnije nosile sa problemima na koje nailaze kao poduzetnice, a često i majke i supruge, javlja Anadolu Agency (AA).

Kongres poduzetnica jugoistočne Europe, do sada je najveće okupljanje poslovnih žena u regiji, ističu organizatori, aokupilo je oko 650 poslovnih žena iz raznih sektora gospodarstva.

Organizator skupa koji se održava simbolično na Međunarodni Dan žena, 8. marta, je Virtualni ženski poduzetnički centar, a idejna je začetnica i direktorica Kongresa poduzetnica jugoistočne Europe te voditeljica Virtualnog ženskog poduzetničkog centra Sanela Dropulić.

"Kongres poduzetnica jugoistočne Europe u Zagrebu bit će platforma osiguranja razmjene iskustava, stvaranja poslovnih kontakata, povezivanja i unapređenja poslovne mreže poduzetnica, kako bi im pristup i opstanak na tržištu država iz kojih dolaze, ali i regije bio što kvalitetniji, a put do željenog poslovnog uspjeha što izvjesniji“,  istaknula je Sanela Dropulić.

Poduzetnice su, navodi Dropulić, primjer suradnje, zalaganja i odricanja, i kao takve stupovi svakog društva koje želi prosperitet.

Radni dio kongresa otvorila je Dragana Jovanović, poduzetnica iz Beograda, s temom važnosti upravljanja stresom u ženskom poduzetništvu.

"Ono što  sve nas žene poduzetnice u regiji u današnjoj poslovnoj areni povezuje  je stres i izloženost  stresu koja proizlazi  iz kombinacije više faktora.  To su poslovna nesigurnost, radno vrijeme kojem kao da nema kraja, a koje ženama stvara dodatan problem u balansiranju karijere i obiteljskog života, te i dalje prisutan rodno utemeljen nesrazmjer između visine plaće za isti posao kada ga obavlja žena, u odnosu na muškarca“, poručila je Jovanović.

Europske statistike ukazuju, istaknula je Jovanović, da su žene u prosjeku 16 posto manje plaćene od muškaraca za identično radno mjesto.

Jovanović je poručila kako su žene poduzetnice i menadžerice duplo izloženije i podložnije stresu od muškaraca u poduzetništvu.

Uz brojne zanimljive izlagačice, velik dio radnog programa Kongresa čine i panel diskusije na kojima će poduzetnice i predstavnice poduzetničkih udruženja, udruženja poslodavaca i državnih institucija imati prilike razmjenjivati svoja iskustva. 

 Kongres poduzetnica jugoistočne Europe održava se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, a Kongres okuplja poduzetnica iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije, Crne Gore, Slovenije, Makedonije, Bugarske i Albanije. 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING