INFO

  • BH. PRIRODNI PRIRAŠTAJ: NATALITET U DEBELOM MINUSU, MORTALITET U UZLAZNOJ PUTANJI
  • BH. FENOMEN: POJEDINCI U BIH GODINAMA NELEGALNO IZNAJMLJUJU STANOVE MIGRANTIMA, NADLEŽNI NEMAJU RJEŠENJE
  • DR. ALEMKA MARKOTIĆ UPOZORAVA KADA MOŽEMO OČEKIVATI 4 VAL KORONAVIRUSA: NAJVIŠE OBOLIJEVAJU OSOBE IZMEĐU 50 I 60 GODINA
  • SAD: NEKOLIKO HILJADA LJUDI NA PROTESTIMA PODRŠKE PALESTINI
  • USK: TESTIRANA 193 UZORKA, 4 NOVOZARAŽENE OSOBE
  • BICIKLISTI SU UNI ZA ROĐENDAN VOZILI ZAHTJEVU RUTU DUGU OKO ŠEZDESET I ČETIRI KILOMETRA
  • BH. KORONA BILANS: U BOSNI I HERCEGOVINI 106 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULA 31 OSOBA
  • NETANYAHU SE ZAHVALIO BIH NAKON ČEGA JE REAGIRAO DŽAFEROVIĆ NEGIRAJUĆI BILO KAKVU PODRŠKU UBIJANJU NEDUŽNIH CIVILA U GAZI

WHO UPUTIO APEL ZA DONACIJU 10 MILIONA VAKCINA

- Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) pozvala je u petak na donaciju 10 miliona doza vakcina protiv COVID-19 za 20 siromašnijih država kako bi se osigurala ravnopravna distribucija širom svijeta.

WHO UPUTIO APEL ZA DONACIJU 10 MILIONA VAKCINA

ŽENEVA, 27. marta - Generalni direktor WHO-a Tedros Adhanom Ghebreyesus rekao je da je povećana potražnja za vakcinama protiv COVID-19 dovela do kašnjenja isporuka.

Poručio je da je odmah potrebno 10 miliona doza da bi 20 zemalja moglo početi da vakciniše zdravstveno osoblje i starije ljude u naredne dvije sedmice, prenosi Anadolija.

Ghebreyesus je kazao da je ostalo još 15 dana prije isteka 100 dana ove godine, a 36 zemalja još uvijek čeka vakcine da mogu početi vakcinisati zdravstvene radnike i starije osobe.

Po njegovim riječima, od 36 zemalja planirano je da 16 primi prve doze iz COVAX-a u narednih 15 dana, a preostalih 20 ostalo je da čekaju vakcine.

– Dakle, danas tražim od zemalja koje imaju doze vakcina da doniraju što više doza kako bi nam pomogli da ispunimo taj cilj – rekao je u petak Ghebreyesus.

Također je zatražio i od proizvođača da povećaju proizvodnju kako bi se dodatne doze vakcina mogle donirati siromašnijim zemljama.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING