INFO

  • STUDIJA EMIGRACIJA IZ BIH: CIJELE PORODICE ŽELE DA SE ISELE IZ BIH ZBOG USLOVA, KORUPCIJE I NEPOTIZMA
  • TESTOVI NA KORONAVIRUS IZ BOSNE I HERCEGOVINE IPAK NE VAŽE ZA ULAZAK U SLOVENIJU
  • POKUŠAJ UBISTVA U BIHAĆU: MIGRANT S TEŠKIM POVREDAMA DONESEN PRED MUP USK
  • ZAPALJENA KUĆA U BIHAĆU, POLICIJA SUMNJA NA MIGRANTE
  • BIHAĆ: UHAPŠENA JEDNA OSOBA ZBOG MEĐUNARODNE TRGOVINE LJUDIMA
  • ZAVRŠEN SASTANAK U ZAGREBU: SNAŽNA PODRŠKA HRVATSKE EVROPSKOM I REFORMSKOM PUTU BIH
  • VREMENSKA PROGNOZA; OBLAČNO UZ POVREMENE PLJUSKOVE

WHO U BIH DOSTAVIO VIŠE OD 23 TONE ZAŠTITNE OPREME

- Među 23 tone ove opreme nalaze se zaštitne maske, naočale, odijela, rukavice, viziri i sve što je proteklih mjeseci bilo potrebno medicinskom osoblju...

WHO U BIH DOSTAVIO VIŠE OD 23 TONE ZAŠTITNE OPREME

SARAJEVO, 22. jula - Svjetska zdravstvena organizacija danas je u BiH dostavila više od 23 tone zaštitne opreme, od čega će 12,6 tona biti raspoređeno u Federaciju BiH, a ostatak u Republiku Srpsku i Brčko distrikt.

Među 23 tone ove opreme nalaze se zaštitne maske, naočare, odijela, rukavice, viziri i sve što je proteklih mjeseci bilo potrebno medicinskom osoblju.

Prilikom primopredaje donacije šef Kancelarije Svjetske zdravstvene organizacije u BiH Viktor Olsavški rekao je da će ova oprema biti od koristi zdravstvenim radnicima u BiH narednih dva i po do tri mjeseca, uz dodatak onoga što su lokalne vlasti uspjele same nabaviti.

- Globalno je više od 14,5 miliona potvrđenih slučajeva koronavirusa i više od 600.000 smrtnih slučajeva. Najpogođenije su Amerika i Evropa, gdje imamo veliki broj infekcija, istakao je on.

Prema njegovim riječima, u Evropi je stvar izuzetno krhka i mnoge zemlje se bore da kontrolišu virus, a u proteklih sedam dana zabilježeno je povećanje broja slučajeva za 5,4 posto.

- Prošle sedmice smo imali 2,9 miliona slučajeva, a sada imamo 3,1 milion oboljelih. Međutim, na Balkanu i u Centralnoj Aziji broj slučajeva je toliko porastao da nas to brine, naveo je Olsavški.

On je pozvao stanovništvo da ozbiljno shvati situaciju i pridržava se svih mjera suzbijanja širenja virusa. VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING