INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

VRIJEME DANAS: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO

- Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje od 22 do 24 stupnja.

VRIJEME DANAS: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO

SARAJEVO, 22. septembra - Jutros je u Bosni bilo umjereno do pretežno oblačno vrijeme. U Hercegovini nešto manje oblačnosti i sunčanije.

Temperature zraka u 08 sati: Bjelašnica -2 stupnja, Drvar 2, Ivan-sedlo 3, Bugojno 4, Bihać, Sanski Most i Zenica 5, Jajce, Široki Brijeg i Tuzla 6, Grude i Sarajevo 7, Gradačac 11, Livno 15, Mostar i Neum 16 stupnjeva. Atmosferski tlak je u Sarajevu iznosio 950 milibara, za 8 milibara je viši od normalnog i sporo raste.

Danas u Bosni umjereno do pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje u centralnim i sjeveroistočnim područjima može pasti i malo kiše. U Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 13 i 19, na jugu zemlje od 22 do 24 stupnja.

Stanje na putevima

U jutarnjim satima magla i niska oblačnost smanjuju vidljivost na pojedinim dionicama u kotlinama i uz riječne tokove, te ponegdje u višim predjelima. Upozoravamo i na učestale odrone i savjetujemo oprezniju vožnju.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Na dionici magistralnog puta Ovčari-Konjic, kao i kroz tunel Crnaja (na dionici Konjic-Jablanica), saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz regulaciju semaforima.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 06 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Zbog aktuelnih radova izdvajamo i puteve: Počitelj-Žitomislići (Ševaš Njive), Grude-Ljubuški (na izlazu iz Gruda) i Stolac-Hutovo (kod mjesta Cerovica).

Na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine trenutno nema dužih zadržavanja.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING