INFO

  • GLOBALNI KORONA BILANS: BROJ ZARAŽENIH U SVIJETU OD COVIDA-19 PREŠAO GRANICU OD 40 MILIONA
  • IZVJEŠTAJ FUP-A PROTIV MEKTIĆA I JOŠ TRI OSOBE: NA OPREMI OŠTETILI BUDŽET ZA 1,68 MILIONA
  • MIGRANTI UKRALI VOZILO U MOSTARU PA BJEŽALI OD POLICIJE
  • KORONA BILANS OD NEDJELJE DO PONEDJELJKA: U BOSNI I HERCEGOVINI 541 OSOBA NOVOZARAŽENA KORONAVIRUSOM, 13 PREMINULIH
  • NA KOVAČIMA OBILJEŽENA 17. GODIŠNJICA SMRTI ALIJE IZETBEGOVIĆA
  • SARAJEVO: OTVORENA KONFERENCIJA O GENOCIDU U SREBRENICI - 72 NAUČNIKA U BORBI PROTIV ZABORAVA
  • NAJNOVIJI PODACI: U HRVATSKOJ 393 NOVA SLUČAJA KORONAVIRUSA, PREMINULO 11 OSOBA
  • 799 TESTIRANIH: U BH. ENTITETU RS 255 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, PREMINULA DVA MUŠKARCA
  • BIHAĆ: POČINJE REALIZACIJA UNDP INICIJATIVE ZA ZELENIJU I ODRŽIVU BUDUĆNOST

VOZNI PARK DOMOVA ZDRAVLJA: PRIČA ZA SEBE

- Zastava, stojadin ili skala...Automobil koji se proizvodio sedamdesetih godina prošlog stoljeća, osamdesetih su vozile brojne porodice u bivšoj državi. Danas se na ulicama rijetko susreću. Jednog takvog pronašli smo ni manje ni više nego u Domu zdravlja u Bosanskoj Krupi. I ne kao izložbeni primjerak nego automobil koji koristi patronažna služba.Nažalost, slično stanje sa voznim parkom je u većini domova zdravlja

VOZNI PARK DOMOVA ZDRAVLJA: PRIČA ZA SEBE


USK, 20. septembra - U vlasništvu Doma zdravlja Bosanska Krupa crvena zastava je desetak godina. Oronula i stara, s vidnim oštećenjima na limariji. Koristi je patronažna služba koja svakodnevno obilazi okolna krupska sela. I to nije jedini rariret u ovom Domu zdravlja.

Stara vozila samo su teret ovoj zdravstvenoj ustanovi. Godišnje na njihov popravak i održavanje troše oko 15.000 maraka. Dom zdravlja raspolaže i sa  šest sanitetskih vozila od čega je jedno za prijevoz dijaliznih pacijenata. Dva su osigurana donacijama krupske dijaspore i Općine. Sve skupa nije dovoljno da bi se zadovoljile potrebe pacijenata. 

Iako je stanje voznog parka u ključkom Domu zdravlja nešto bolje, nisu pošteđeni problema koje uzrokuje dotrajalost vozila. Direktorica Sabina Kadrić Hadžić smatra da bi nabavkom jednog vozila godišnje, u dogledno vrijeme, ovi problemi bili riješeni. 

Sa 132.000 maraka koje je Vlada iz dobiti US šuma dodijelila petovačkom Domu zdravlja prošle godine je kupljeno sanitetetsko vozilo za prijevoz putnika izvan Kantona i jedno patronažno vozilo. Na sličan način i uz podršku donatora i humanitarnih organizacija probleme rješavaju i u ostalim domovima zdravlja. VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING