INFO

 • SRBIJA: LJEKAR UBIO RODITELJE LOVAČKOM PUŠKOM
 • SLUNJ: ODRŽANA KOMEMORACIJA STRADALIM ČLANOVIMA DRŽAVNE DELEGACIJE KOJU JE PREDVODIO DR.IRFAN LJUBIJANKIĆ
 • BOSANSKA KRUPA: OPĆINSKO VIJEĆE RAZMATRALO I USVOJILO REBALANS BUDŽETA
 • ZASJEDAO KOLEGIJ: SDA POZIVA SUD I TUŽILAŠTVO BIH DA ODMAH PUSTE FADILA NOVALIĆA NA SLOBODU
 • OD SUTRA NOVA FAZA U UBLAŽAVANJU MJERA PO ODLUCI KRIZNOG ŠTABA MINISTARSTVA ZDRAVSTVA FBIH
 • BOSANSKA KRUPA: PODRŠKA REALIZACIJI 40 PROJEKATA MLADIH SUGRAĐANA I NEVLADINIH ORGANIZACIJA
 • JAVNA DEBATA O PUTU BIH PREMA EU: PREPORUKE ZA NAPREDOVANJE U PROCESU PRIBLIŽAVANJA EU
 • SEKTOR PERADARSTVA U BIH: STANJE PODNOŠLJIVO, ALI NUŽNA JE POMOĆ DRŽAVE
 • OBILJEŽEN JE JOŠ JEDAN SVJETSKI DAN: ŽIVJETI SA MULTIPLA SKLEROZOM
 • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
 • SVIJET U DANU BIJELIH TRAKA: SJEĆANJE NA STRAHOVITA STRADANJA STANOVNIŠTVA PRIJEDORA
 • UZ DAN BIJELIH TRAKA: SEDAM MOGUĆIH MJESTA ZA IZGRADNJU SPOMENIKA UBIJENOJ DJECI PRIJEDORA
 • UNIVERZITET U BIHAĆU: UZ ADEKVATNE PRIPREME MOGUĆE ODRŽAVANJE REDOVNIH ISPITNIH ROKOVA NA FAKULTETIMA

VOZAČ NENADA STEVANDIĆA SLUPAO SPECIJALNO VOZILO DONIRANO CIVILNOJ ZAŠTITI REPUBLIKE SRPSKE

- Vozilo je slupano u vrijeme kada je korišteno za stranačke potrebe, odnosno da bi se njime vozio šef te stranke Nenad Stevandić...

VOZAČ NENADA STEVANDIĆA SLUPAO SPECIJALNO VOZILO DONIRANO CIVILNOJ ZAŠTITI REPUBLIKE SRPSKE

BANJA LUKA, 13. maja - Namjensko vozilo, opremljeno specijalizovanom opremom, u vlasništvu Civilne zaštite Republike Srpske, vrijedno više od 140.000 konvertibilnih maraka, nedavno je slupano.

Cijeli slučaj se pokušava zataškati, a oštećeno vozilo sakriveno je negdje u Banjaluci, rekli su Žurnalu dobro obaviješteni izvori iz CZ Republike Srpske. Vozilo je polovinom 2019. godine Civilnoj zaštiti Republike Srpske donirala Ambasada Japana u BiH, kako bi ojačala tu instituciju.

Na čelu Civilne zaštite Republike Srpske kadar Ujedinjene Srpske vozilo je, kao da je riječ o njegovoj ličnoj imovini, ustupio na korištenje stranačkom šefu Nenadu Stevandiću.

Vozilo je slupano u vrijeme kada je korišteno za stranačke potrebe, odnosno da bi se njime vozio šef te stranke Nenad Stevandić. Radi se o specijalnom vozilu Nissan X-trail, registarskih oznaka K47-0-908, koje se tretira kao „lidersko vozilo za zaštitu i spasavanje“.

Po ustaljenoj matrici, na direktorske pozicije u institucijama i ustanovama dolaze ljudi po stranačkoj liniji. Onda ti partijski direktori u tim institucijama i ustanovama zapošljavaju stranačke kadrove. Tako je v.d. drektora CZ RS Milan Novitović, Stevandićev čovjek iz Bijeljine, u Upravu CZ zaposlio dvojicu braće Jašarević.

Milana Jašarevića je Novitović 16. novembra prošle godine zaposlio na određeno vrijeme, na radno mjesto - viši stručni saradnik za planiranje, obuku i za međunarodnu saradnju, iako ne ispunjava minimalne uslove predviđene važećim pravilnikom za to radno mjesto, tvrde izvori Žurnala iz CZ Republike Srpske.

Milan Jašarević i pored svega prima platu državnog službenika sa visokom stručnom spremom, iako se, kako tvrde naši izvori, do sada nije pojavio na poslu u Upravi CZ RS.

Zapravo, njegov zadatak je bio da specijalnim vozilom Nissan X-trail vozi stranačkog bosa Nenada Stevandića. Drugi brat Jašarević je vozač v.d. direktora CZ Republike Srpske Milana Novitovića.

Stevandić je jedan od najbližih saradnika Milorada Dodika, a kadrovi njegove stranke polako, ali sigurno preuzimaju sve više direktorskih pozicija u preduzećima i ustanovama. Prema izvorima Žurnala, postavljenja kadrova te stranke na važne funkcije u Republici Srpskoj izazvale su veliko nezadovoljstvo u samom SNSD-u, čiji je lider Milorad Dodik, prenosi žurnal.info.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING