INFO

  • U 67. GODINI PREMINUO AKI RAHIMOVSKI, LEGENDARNI PJEVAČ PARNOG VALJKA
  • KORONA BILANS U USK: UZ 128 NOVOZARAŽENIH OSOBA I TRI SMRTNA ISHODA
  • REPORTERI AA NA FRONTU U DONBASU: NAPETOST SE OSJETI, ALI SUKOBA TRENUTNO NEMA
  • U VEČERAŠNJEM TV DNEVNIKU: O 'TRGOVSKOJ GORI' GOVORI MARINKO ZELJKO, DIREKTOR 'AGENCIJE ZA RNS' BIH
  • POSKUPLJENJE ŠTAMPE: 'LANČANO' POSKUPLJENJE LOGIČNO KAO POSLJEDICA
  • U BOSNI I HERCEGOVINI 2.624 NOVOZARAŽENIH, 19 OSOBA PREMINULO

VLADA USK: PRIVREDI VALJA RASČISTITI PUT OD ZAPREKA I NAMETA

- Tokom posljednje sjednice vlade donesena je odluka o formiranju Komisije za parafiskalne namete s ciljem boljeg poslovnog ambijenta u Kantonu. Kako bi pomogli poduzetnicima, Ministarstvo privrede nedavno je raspisalo novi Javni poziv za mala preduzeća i obrte kojim se subvencioniraju njihovi investicioni projekti...

VLADA USK: PRIVREDI VALJA RASČISTITI PUT OD ZAPREKA I NAMETA


USK, 24. augusta - U privredi USK-a dominiraju mala preduzeća i čine više od 70 % registriranih firmi na području Krajine. Kao nosioci privrednih kretanja imaju ključnu ulogu u sveukupnom, prije svega ekonomskom razvoju. Svjesna ovih činjenica Vlada USK odnosno Ministarstvo privrede konstantno pomaže poduzetništvo.

Nedavno objavljeni Javni poziv ide upravo u tom pravcu. Prema onom što smo mogli zabilježiti u razgovoru sa ministrom privrede USK Nijazom Kadirićem, planirano je 180 hiljada maraka za podršku uspješnoj realizaciji namjera iz samog poziva. Pravo učešća na poziv imaju subjekti male privrede i obrti a nepovratna sredstva će se koristiti za subvencioniranje nabavke i kupovine opreme i mašina, te za rekonstrukciju proizvodnog prostora sa ciljem prevazilaženja problema za obavljanje djelatnosti.

Osim što će im pomoći da poboljšaju proizvodnju, radi se i na smanjenju nameta ovdašnjim privrednicima. Naime, visoki parafiskalne naknade otežavaju poslovanje i poskupljuju proizvodni proces zbog čega mnogi gase firme, a što slabi sveukupni potencijal privrede. U partnerstvu sa priverdnicima tražit će se rješenja i modeli olakšavanja privrednog poslovanja i boljeg poslovnog ambijenta.



VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE





MARKETING