INFO

  • ARHIVI U BIH U PROCESU DIGITALIZACIJE HISTORIJSKIH DOKUMENATA: POTPISANI SPORAZUM OTVORIO PUT KA KVALITETNOM I DUGOROČNOM ČUVANJU ARHIVSKE GRAĐE
  • SUTRA SE NAVRŠAVA 27 GODINA OD VRAĆANJA IMENA BOŠNJACI I BOSANSKOG JEZIKA
  • I MALENI ŽIVOTI PIŠU ROMANE: POBJEDA I SREĆA U SVIJETU DJEVOJČICE AJNE
  • LANAC HUMANOSTI: U PROJEKTU 4LIFE BROJNE PORODICE ODGOVORILE HUMANOŠĆU I PLODOVIMA VLASTITOG RADA
  • VLADA ARMENIJE PROGLASILA RATNO STANJE I MOBILIZACIJU ZBOG SITUACIJE U NAGORNO KARABAHU
  • VREMENSKA: SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI OD JUTARNJIH SATI KIŠA, PLJUSKOVI I GRMLJAVINA
  • CRVENI KRIŽ GRADA BIHAĆA: VOLONTERSKI, HUMANO I SVAKODNEVNO U SLUŽBI GRAĐANA
  • PLESNI KLUB VIRUS POKLONIO VJERNOJ PUBLICI JOŠ JEDNU PLESNU NOĆ ZA PAMĆENJE
  • PSI LUTALICE NA ULICAMA: DUGOGODIŠNJI PROBLEM TRENUTNO U DRUGOM PLANU

VLADA HRVATSKE ŠALJE POMOĆ ALBANIJI I GRANIČNOJ POLICIJI BIH

- Na sjednici Hrvatske vlade prihvaćeni su prijedlozi o upućivanju humanitarne pomoći Republici Albaniji putem Donatorske konferencije za Republiku Albaniju i pomoći u opremi Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i ministarstvima unutarnjih poslova triju županija Federacije Bosne i Hercegovine...

VLADA HRVATSKE ŠALJE POMOĆ ALBANIJI I GRANIČNOJ POLICIJI BIH

ZAGREB, 13. februara  - Vlada Republike Hrvatske donijela je odluku o doniranju pet termovizijskih kamera i 128 kompleta policijske opreme za opremanje policijskih snaga susjedne Bosne i Hercegovine, kao i odluku od doniranju milijun eura za pomoć Albaniji za sanaciju šteta nakon razornog potresa koji je pogodio tu zemlju krajem prošle godine.

Na 206. sjednici Hrvatske vlade prihvaćen je Prijedlog odluke o upućivanju humanitarne pomoći Republici Albaniji putem Donatorske konferencije za Republiku Albaniju kao i Prijedlog odluke o upućivanju pomoći u opremi Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i ministarstvima unutarnjih poslova triju županija Federacije Bosne i Hercegovine.


- Rashodovana policijska oprema za graničnu policiju BiH -

Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Hrvatske (MUP RH) zaprimilo je zamolbu za pomoć od granične policije Bosne i Hercegovine (BiH) i Ministarstava unutarnjih poslova triju županija iz Federacije BiH, s obzirom na rastuće sigurnosne izazove vezane uz sve vrste prekograničnog kriminaliteta, a koji su posebno izraženi u južnim dijelovima Federacije BiH, na granici s Republikom Hrvatskom, izvijestila je na sjednici Hrvatske vlade državna tajnica u Ministarstvu vanjskih i europskih poslova (MVEP) Zdravka Bušić.

Sukladno dosadašnjoj suradnji dviju država na području kriminaliteta Hrvatska vlada usvojila je prijedlog da se donira pet termovizijskih kamera i 198 kompleta policijske opreme za uspostavljanje javnog reda i mira.

Riječ je o policijskoj opremi koju je MUP RH krajem prošle godine rashodovao, tako da provedba ove odluke ne zahtijeva nikakve dodatne troškove za držani proračun Republike Hrvatske za 2020. godinu.


- Milijun eura za Albaniju

Europska komisija (EK) je najavila održavanje donatorske konferencije za Republiku Albaniju koja će se održati 17. veljače 2020. godine u Briselu, kako bi se osigurala dodatna financijska potpora za obnovu zemlje nakon razornog potresa koju je pogodio Republiku Albaniju krajem studenog prošle godine.

Katastrofalne posljedice potresa uključuju 51 poginulu, 1.000 ozlijeđenih te 14.000 privremeno razmještenih osoba te oštećenja na velikom broju građevinskih objekata uz veliku materijalnu štetu, izvijestila je državna tajnica u MVEP-u Zdravka Bušić.

Republika Hrvatska je odmah nakon potresa, a nakon poziva upućenog od strane Albanije za pomoć u hrani i materijalno-tehničkim sredstvima za potrebe zbrinjavanja unesrećenog stanovništva, 28. studenog 2019. donijela odluku o upućivanju humanitarne pomoći u tu zemlju u iznosu od milijun kuna (135.000 eura).

Hrvatski MVEP je sada pripremio prijedlog odluke vlade Republike Hrvatske o pomoći Republici Albaniji u iznosu od milijun eura u kunskoj protuvrijednosti na donatorskoj konferenciji na kojoj će, osim država članica Europske unije, sudjelovati i predstavnici drugih država, međunarodnih organizacija i međunarodnih financijskih institucija, uključujući Ujedinjene narode i Svjetsku banku.

Hrvatska vlada je uputila pomoć i Venezueli u iznosu od 100.000 američkih dolara.

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING