INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

VLADA CRNE GORE NAREDILA DA SE VLASNIŠTVO CETINJSKOG MANASTIRA UPIŠE NA DRŽAVU

- Vlada Crne Gore naložila je Upravi za katastar i državnu imovinu da izvrši ispravku upisa Cetinjskog manastira tako što će pravo svojine s Prijestolnice Cetinje prepisati na državu Crnu Goru.

VLADA CRNE GORE NAREDILA DA SE VLASNIŠTVO CETINJSKOG MANASTIRA UPIŠE NA DRŽAVU


REGIJA, 14. septembra - Takvu odluku Vlada je donijela dan uoči sjednice Skupštine Prijestolnice Cetinje, na kojoj je danas planirano da se raspravlja o inicijativi građana za "vraćanje manastira u ruke Crnogorske pravoslavne crkve", prenose Vijesti.

"Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odgađanja izvrši ispravku upisanog nosioca prava svojine tako što će umjesto Prijestolnice Cetinje… vratiti upis na Državu Crnu Goru", navedeno je u dopisu koji je Vlada sinoć usvojila na telefonskoj sjednici, a koji je potpisala generalna sekretarka Vlade CG Žana Praščević Milačić, supruga poslanika i predsjednika Prave Crne Gore Marka Milačića, prenosi CdM.

Pomenuti nalozi upućeni su vršiocu dužnosti Uprave za katastar i državnu imovinu Koči Đurišiću.

Također, kako je navedeno u odluci koju prenose crnogorski mediji, naloženo je da se u listu nepokretnosti unesu zabilješke kojima će biti zabranjeno otuđenje manastira, što je, kako prenose mediji odluka kabineta premijera Crne Gore Zdravka Krivokapića.

"Nalaže se Upravi za katastar i državnu imovinu da odmah i bez odgađanja izvrši zabilježbu zabrane otuđenja i opterećenja u 'G' listu Lista nepokretnosti broj 915 KO Cetinje 1, i to na svim katastarskim parcelama do okončanja postupka promjene upisa", stoji, između ostalog, u upućenom dopisu.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING