INFO

  • DETALJI TRAGEDIJE U BRČKOM: MEĐU POGINULIMA I DJECA, SVIJEĆE NAJVJEROVATNIJE IZAZVALE POŽAR
  • SANACIJA PUTA PREKO GRABEŽA DOBRO DOĐE ALI NIJE TRAJNO RJEŠENJE
  • ZAVRŠENI RADOVI NA ASFALTIRANJU U ULICI NEDŽADA IBRIŠIMOVIĆA
  • CAZIN – FESTIVAL KESTENA
  • EKSHUMACIJA NA LOKALITETU PRIBOŠIJEVIĆI KOD ROGATICE
  • STANJE KESTENOVIH ŠUMA VEĆ NEKOLIKO ZADNJIH GODINA JE ZABRINJAVAJUĆE – TVRDE STRUČNJACI

VIŠI SUD U BEOGRADU EDINU VRANJU PRODUŽIO PRITVOR JOŠ ZA MJESEC

- Vranj se, podsjećamo, sumnjiči za navodne ratne zločine na području Goražda, a nakon hapšenja, prvobitno mu je produžen bio pritvor za mjesec

VIŠI SUD U BEOGRADU EDINU VRANJU PRODUŽIO PRITVOR JOŠ ZA MJESEC

BEOGRAD, 11. oktobra - Viši sud u Beogradu danas je Edinu Vranju, uhapšenom u Srbiji 11. septembra, na graničnom prelazu Uvac, produžio pritvor još za mjesec dana.

Kako „Avaz“ saznaje Tužilaštvo za ratne zločine Srbije jutros poslala Višem sudu u Beogradu zahtjev za produženjem pritvora, na koji se odbrana nije stigla ni pripremiti.

 - Ono što je jasno, to je da ćemo se žaliti - rečeno je iz njegovog advokatskog tima.

Vranj se, podsjećamo, sumnjiči za navodne ratne zločine na području Goražda, a nakon hapšenja, prvobitno mu je produžen bio pritvor za mjesec 14. septembra.

Tužilaštvo Vranja tereti za ona krivična djela za koja je Tužilaštvo Bosne i Hercegovine već donijelo naredbu o neprovođenju istrage.

Ovi dokumenti su prije mjesec proslijeđeni tužiocima u Beogradu i imali su ih na uvid tokom ispitivanja. Ista dokumentacija proslijeđena je i Višem sudu u Beogradu, koje će odlučivati o prijedlogu.

 - Vranj se tereti da je u periodu od januara 1993. do oktobra 1994. godine kao isljednik u logoru u Goraždu učestvovao u maltretiranju i prebijanju ratnih zarobljenika srpske nacionalnosti koji su bili pripadnici Vojske Republike Srpske - navedeno je ranije u saopćenju MUP-a RS.

Njegovo hapšenje uzburkalo je regiju i naređeno je vraćanje bh. ambasadorice iz Beograda u Sarajevo.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING