INFO

  • BOSANSKA KRUPA OBILJEŽILA DAN DRŽAVNOSTI
  • DAN DRŽAVNOSTI BIH NERADNI DAN
  • NOVA SARADNJA BIH SA NJEMAČKOM: PRILIKA ZA NEZAPOSLENE OSOBE
  • RANGEL: NISAM OPTIMISTIČAN DA ĆE BIH 2021. POSTATI KANDIDAT, TO NE ZAVISI OD EU
  • KONTINUITET DRŽAVNOSTI JE ONO NAJVRIJEDNIJE ŠTO GRAĐANI IMAJU , IPAK BORCI ZASLUŽUJU PUNO VIŠE
  • SANSKI MOST - OBILJEŽEM DAN DRŽAVNOSTI BIH TE DAN OSNIVANJA 17. VITEŠKE KRAJIŠKE BRIGADE
  • USK: OD 33 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM, ČAK 21 IZ BIHAĆA
  • OBILJEŽAVANJE DANA DRŽAVNOSTI: KANTONALNA I DELEGACIJA GRADA BIHAĆA USK POLOŽILI CVIJEĆE NA SPOMEN OBILJEŽJA
  • VIŠE OD 1.100 NOVOZARAŽENIH U BIH I 49 SMRTNIH SLUČAJEVA
  • RIJEŠEN PROBLEM PRIJEVOZA STUDENATA

VIRTUELNA IZLOŽBA NAJČUVENIJIH NESTALIH REMEK-DJELA

- Ekskluzivna umjetnička izložba Missing Masterpieces, pod pokroviteljstvom kompanije Samsung, predstavlja digitalnu kolekciju nekih od najčuvenijih i najintrigantnijih remek-djela, po prvi put dostupnih svima, a za koja se strahuje da su zauvijek izgubljena.

VIRTUELNA IZLOŽBA NAJČUVENIJIH NESTALIH REMEK-DJELA

KULTURA, 19. novembra - Zahvaljujući mogućnostima napredne tehnologije, nestala djela svjetski poznatih umjetnika, kao što su Van Gogh, Cézanne i Monet, sada će biti dostupna korisnicima na njihovim Samsung The Frame televizorima.

Širom Evrope, svake godine nestaju umjetnička djela vrijedna nekoliko miliona eura. Pored toga, trenutna pandemija je, između ostalog, imala značajan uticaj i na umjetnost i kulturu, budući da je samo tokom karantina ukradeno najmanje šest slika, uključujući i Van Goghovu “Proljetnu baštu”, koja je nestala tačno na 167. godišnjicu njegovog rođenja.

Ovo djelo smatra se jednim od Van Goghovih najranijih radova i biće dio kolekcije Missing Masterpieces, zajedno sa njegovim čuvenim “Portretom doktora Gacheta”, te “Bijelom patkom” Jan Bautista Udrija, “Pogledom na Over sir Oaz” Paula Cezannea, remek-djelom Claude Moneta “Most Vaterlo” i mnogim drugima.

Umjetnost postoji da bismo svi podjednako uživali u njoj, te stoga imamo kolektivnu odgovornost da zaštitimo i sačuvamo našu kulturu za buduće generacije. To je i razlog pokretanja izložbe Missing Masterpieces – kako bi publika vidjela neprocjenjiva umjetnička djela, koja možda nikada više neći biti dostupna, a Samsung The Frame idealno se uklapa u ovu priču, kao televizor koji je istovremeno i uređaj i prozor u svijet umjetnosti – istakao je Iztok Sepec, direktor prodaje potrošačke elektronike za Adria region, kompanije Samsung Electronics.

Izložba Missing Masterpieces osmišljena je i da pomogne svim ljubiteljima umjetnosti, amaterskim detektivima i svima onima koji aktivno pokušavaju da pronađu ova izgubljena umjetnička djela, tako što će dijeliti svoje savjete, teorije ili tragove na društvenoj mreži kompanije Samsung, uz korištenje hashtaga #MISSINGMASTERPIECES.

Stoga i ne čudi saradnja sa dr Noah Charneyem, cijenjenim stručnjakom za istoriju umjetnosti i osnivačem Udruženja za istraživanje kriminalnih radnji protiv umjetnosti (ARCA), koji je najzaslužniji za uređivanje ove izložbe i odabir djela prikazanih na njoj.

Izložba nestalih remek-djelaVEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING