INFO

  • VLADA I MINISTARSTVO PRIVREDE USK DODIJELIT ĆE SREDSTVA MALIM PRIVREDNICIMA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU USK
  • TRAGEDIJA U SANSKOM MOSTU: UTOPILI SE DJEČAK I NJEGOV AMIDŽA KOJI GA JE POKUŠAO SPASITI
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

VIJEĆE MINISTARA BIH: POSLOVNIM LJUDIMA I PORODICAMA UMRLIH KOJI NISU NAŠI DRŽAVLJANI OMOGUĆEN ULAZAK U BIH

- Vijeće ministara BiH donijelo je odluku o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu, čime se uz ispunjavanje određenih uslova poslovnim ljudima omogućava ulazak, kao i porodicama umrlih radi prisustva ukopu...

 VIJEĆE MINISTARA BIH: POSLOVNIM LJUDIMA I PORODICAMA UMRLIH KOJI NISU NAŠI DRŽAVLJANI OMOGUĆEN ULAZAK U BIH

SARAJEVO, 21. maja - Odluku o dopunama Odluke o propisivanju dodatnih uslova za ulazak stranaca u Bosnu i Hercegovinu donesena je na prijedlog Ministarstva sigurnosti BiH i omogućavaju ulazak i boravak strancu koji u Bosnu i Hercegovinu ulazi zbog poslovnih obaveza.

"Uslov je da posjeduje pozivno pismo pravnog lica iz Bosne i Hercegovine koje ga angažuje u BiH i potvrdu o negativnom testu na virus SARS-KOB-2 ovlaštene laboratorije, ne stariju od 48 časova od trenutka ulaska", stoji u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Odredbe o zabrani ulaska iz člana 2. ove odluke ne primjenjuju se na državljane Bosne i Hercegovine koje imaju dvojno državljanstvo te oni mogu ući u Bosnu i Hercegovinu sa ličnom kartom izdatom od strane nadležnog tijela Bosne i Hercegovine, bez obzira na način ulaska u drugu državu iz koje se vraćaju.

"Istovremeno je omogućen boravak u BiH strancima, članovima uže porodice (bračni partner, roditelji, djeca, braća i sestre) umrle osobe radi prisustva njenom ukopu, najviše 72 časa od trenutka ulaska u BiH, ne računajući eventualni period izolacije, pod uslovom da posjeduju dokaze o smrti i srodstvu sa umrlom osobom", navodi se u saopćenju Vijeća ministara BiH.

Ova odluka stupa na snagu danom donošenja i objavljuje se u "Službenom glasniku BiH". U okviru preventivnih mjera za sprječavanje širenja korona virusa, u Bosni i Hercegovini je jutros stupila na snagu zabrana ulaska strancima.


Podsjećamo, na bh. graničnim prijelazima je 25. marta počela primjena odluke Vijeća ministara BiH o zabrani ulaska strancima, kako bi se suzbile posljedice pandemije koronavirusa. Od 30. marta zatvorena su četiri aerodroma u BiH za putnički saobraćaj.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING