INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ESCOBAR: NOVA ADMINISTRACIJA BIĆE VRLO AKTIVNA U REGIONU, IMAMO ODGOVOR NA UTICAJ RUSIJE
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI
  • USK KORONA STANJE: TESTIRANO 137 UZORAKA, 18 NOVOZARAŽENIH, JEDAN SMRTNI ISHOD

VELIKE GUŽVE NA GRANICAMA U HRVATSKOJ, ZA ULAZ U DRŽAVU SE ČEKA NEKOLIKO SATI

- Na svim važnijim cestama i graničnim prijelazima u Hrvatskoj pojačan je saobraćaj što podrazumijeva da su zbog aktuelnih kontrola moguća i višesatna čekanja

VELIKE GUŽVE NA GRANICAMA U HRVATSKOJ, ZA ULAZ U DRŽAVU SE ČEKA NEKOLIKO SATI


HRVATSKA, 19. decembra - Najduže se čeka na granici Hrvatske sa Slovenijom (Bregana i Macelj), te BiH i Srbijom na izlasku iz zemlje.

Hrvatski mediji pišu da je najveća gužva na Bregani gdje se za ulaz u Hrvatsku čeka čak i do šest sati, na Macelju oko dva sata, a toliko i na Pasjaku.

Inače su ogromne gužve na granicama počele još u četvrtak, a uglavnom je riječ o putnicima kojima je Hrvatska tranzitna zemlja, a ima i onih koji idu u posjetu ovoj državi.

"Malo su pooštrene procedure kako u Hrvatskoj tako i u Sloveniji nakon odluke i svaki putnik se mora evidentirati i provjeriti udovoljava li uslovima ulaska ili tranzita u Hrvatsku. Do 18:00 sati u petak prešlo je više od 9.000 putnika, a još veću gužvu očekujemo tokom vikenda i naredne sedmice uoči praznika", rekao je Marijan Burić, pomoćnik načelnika za zaštitu državne granice.

On je dodao i to da je uprkos gužvama, saobraćaj vozila preko granice smanjen za 70 posto u odnosu na isti period prošle godine. Naglasio je i to da je poredeći ovu i prošlu godinu smanjen za 35 do 40 posto.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING