INFO

  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • USK: VELIKA POTRAŽNJA ZA STANOVIMA, CIJENA KVADRATA U BIHAĆU I DO 2200 MARAKA
  • KORONAVIRUS U USK: 34 NOVOZARAŽENIH I DVA SMRTNA ISHODA
  • U TV DNEVNIKU U 19,00 SATI: S GOŠĆOM ŠEJLOM ŠARIĆ O BORBI PROTIV KORUPCIJE
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • PROJEKT RAZVOJA POLJOPRIVREDE: DVA MILIONA MARAKA ZA NOVE TEHNOLOGIJE I SISTEM NAVODNJAVANJA
  • AKTUELNO: PREDSTAVNICI MEĐUNARODNE ZAJEDNICE U POSJETI BOSANSKOM PETROVCU
  • PREDSTAVNICI VLADE USK U FEDERALNOM MINISTARSTVU PROMETA I KOMUNIKACIJA
  • USK: ZBOG TURISTIČKE POTRAŽNJE UTROSTRUČENA IZGRADNJA KUĆA S BAZENOM

VELIKA KLADUŠA: PREDSTAVNICI NEVLADINE ORGANIZACIJE CCI PREZENTIRALI IZVJEŠTAJ O POLUGODIŠNJEM RADU OPĆINSKOG VIJEĆA

- Predstavnici CCI na juče održanoj pres konferenciji u Velikoj Kladuši novinarima su prezentirali izvještaj o radu Općinskog vijeća tokom prvih 6 mjeseci ove godine. Iako je u ovom periodu održano 5 redovnih, jedna konsituirajuća, jedna vanredna te jedna tematska sjednica, građani su ipak ostali nevidljivi u mjerama koje je općinska vlast provela u ovom periodu. Uglavnom se raspravljalo o formalnostima bez konkretnih poteza za poboljšanje života svih koji žive u ovom gradu navodi se u izvještaju CCI...

VELIKA KLADUŠA: PREDSTAVNICI NEVLADINE ORGANIZACIJE CCI PREZENTIRALI IZVJEŠTAJ O POLUGODIŠNJEM RADU OPĆINSKOG VIJEĆA


VELIKA KLADUŠA, 24. jula - Općinski vijećnici uglavnom su odradili formalne obaveze kao što je imenovanje radnih tijela, dok je ono najbitnije a što se odnosi na život građana u ovom gradu, ostalo po strani.

Propise koje su sami usvojili, vijećnici nisu ispoštovali jer u prvih 6 mjeseci nije usvojen ni program rada, navodi se u izvještaju koji je sačinjen nakon 6-omjesečnog monitoringa Centara civilnih inicijativa, koji se provodi u sklopu projekta „Veća odgovornost lokalne vlasti prema građanima.

Sanel Bešić lokalni lider CCI-ja kaže da najbolje o postojećim odnosima govore činjenice šta nije usvojeno u proteklom periodu ili prekršeno, čega je puno, sudeći prema njegovoj ocjeni. CCI je dijagnosticirao postojeće stanje ocjenjujući efikasnost lokalne vlasti nedovoljnom u odnosu na postojeće zahtjeve koje građani imaju. Kako navode, posljedica je to nestabilnosti postojeće većine koja je formirana od tri stranke - Laburista, NIP-a te DNZ BiH.

Željko Ninković, Projekt koordinator CCI-ja ocjenjuje kako vlast u ovoj lokalnoj smaoupravi funkcionira sa velikim problemima, te su općinskoj zakonodavnoj vlasti dostavili svoje preporuke kako bi se vijećnici aktivnije zanimali problemima i životom građana.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING