INFO

  • DAN KADA JE ŽIVOT IZGUBIO HEROJ ADIL BEŠIĆ: LJUDI SU IŠLI ZA NJIM JER SU ZNALI KO IH PREDVODI
  • ZAKONA O JAVNO – PRIVATNOM PARTNERSTVU:STVARANJE IDEJNIH PROJEKATA ČIJI JE CILJ ULAGANJE U RAZVOJ USK
  • CIK-U SE VRATILO VIŠE OD 13.500 NEURUČENIH GLASAČKIH POŠILJKI, NAJVIŠE IZ SRBIJE I HRVATSKE
  • VREMENSKA: MAGLOVITO U CENTRALNIM I ISTOČNIM PODRUČJIMA BIH
  • DA LI JE VRIJEME ZA REFORMSKI ZAOKRET U BH. PRAVOSUĐU?
  • IN MEMORIAM: SINOĆ PREMINUO NIJAZ MILJKOVIĆ, KOMANDANT RATNE 506. BRDSKE BRIGADE

VAZDUH TREPTI: TRAMP I BAJDEN SE MEĐUSOBNO OPTUŽUJU ZBOG POŽARA U SAD

- Tramp se sastao s vatrogascima i zvaničnicima u Kaliforniji nakon što su ga demokrate napale jer je šutio o najvećim požarima u historiji države...

 VAZDUH TREPTI: TRAMP I BAJDEN SE MEĐUSOBNO OPTUŽUJU ZBOG POŽARA U SAD

WASHINGTON, 15. septembra - Demokratski predsednički kandidat Džo Bajden (Joe Biden) aktuelnog predsednika SAD Donalda Trampa (Trump) nazvao je "klimatskom palikućom“ zbog toga što ne priznaje ulogu globalnog zagrevanja u požarima na zapadu zemlje, dok je Tramp rekao da je održavanje šuma ključ za kontrolu požara.

Požari širom Oregona, Kalifornije i države Vašington uništili su na hiljade domova i šest malih gradova od avgusta, spalivši više od četiri miliona hektara i usmrtivši više od 30 ljudi, prenosi Reuters. 

Bajden, koga su republikanci oštro kritikovali jer ne obilazi područja katastrofe, govorio je iz matične države Delaver o prijetnji ekstremnih vremenskih prilika za koje klimatski naučnici tvrde da uzrokuju požare.

Tramp se sastao s vatrogascima i zvaničnicima u Kaliforniji nakon što su ga demokrate napale zbog toga što je uglavnom šutio o najvećim požarima u historiji države.

- Mislim da je ovo više do održavanja - rekao je Tramp na pitanje novinara da li su klimatske promjene faktor iza požara, rekavši da se mnoge druge zemlje nisu suočile sa sličnim problemom.

Rekao je da su promjene u održavanju šuma nešto što se može riješiti brzo, dok će klimatskim promjenama trebati više vremena. 

Demokratski guverner Kalifornije Gevin Njusom priznao je da njegova država nije učinila dovoljno za održavanje šuma. Ali, rekao je da globalno zagrijavanje potiče požare, podsjećajući Trampa da je 57 posto šuma u državi pod saveznom upravom.

Nazvavši Trampa "klimatskom palikućom“, Bajden je rekao: "Ako budemo imali još četiri godine Trampovog poricanja klimatskih promena, koliko će predgrađa izgoreti u šumskim požarima? Koliko će prigradskih naselja biti pogođeno?VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING