INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • AKTUELNO: ZASJEDA OPĆINSKO VIJEĆE KLJUČ
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

UŽAS U BUGARSKOJ: MEĐU POGINULIMA U ZAPALJENOM AUTOBUSU IMA I DJECE

- Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno u bolnicu "Pirogov" u Sofiji

UŽAS U BUGARSKOJ: MEĐU POGINULIMA U ZAPALJENOM AUTOBUSU IMA I DJECE

SOFIJA, 23. novembra - Najmanje 45 ljudi, uglavnom turista iz Sjeverne Makedonije, poginulo je kada se zapalio autobus na autoputu u zapadnoj Bugarskoj, a među žrtvama ima i djece, saopćili su zvaničnici.

Zvaničnik bugarskog Ministarstva unutrašnjih poslova Nikolaj Nikolov izjavio je za nacionalnu televiziju da je sedam osoba sa opekotinama prebačeno u bolnicu "Pirogov" u Sofiji. Najmlađi pacijent ima 15 godina.

- Autobus se prevrnuo i zapalio, ili se zapalio pa se prevrnuo - izjavio je Nikolov.

Sedam osoba iskočilo

Zvaničnik bolnice u Sofiji izjavio je da je sedam osoba koje su u toj ustanovi na liječenju uspjelo da iskoči iz zapaljenog autobusa. Svi su u stabilnom stanju.

Bugarski mediji javili su da se nesreća dogodila sinoć tri sata poslije ponoći na autoputu Sofija-Blagojevgrad, kod mjesta Bosnek, na 31. kilometru od Sofije.Ministar vanjskih poslova Sjeverne Makedonije Bujar Osmani izjavio je da su se putnici vraćali u Skoplje sa putovanja u Istanbul tokom vikenda.

Među nastradalim 12 maloljetnih osoba

Sjevernomakedonska agencija MIA prenijela je da je među poginulima i 12 maloljetnih lica, od kojih su dvojica bili braća blizanci.

Predsjednik Bugarske Rumen Radev i privremeni premijer Stefan Janev razgovarali su telefonom sa predsjednikom makedonske vlade Zoranom Zaevom, koji je najavio dolazak u Bugarsku i posjetu preživjelima.

U autobusu je, potvrdili su bugarski zvaničnici, putovalo 53 ljudi, sa vozačem.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING