INFO

  • ZASJEDALA VLADA USK-A
  • DOM ZDRAVLJA BIHAĆ: TENDERSKE PROCEDURE USPORAVAJU PROJEKT IZGRADNJE NOVOG OBJEKTA
  • SANSKI MOST: BROJNIM SADRŽAJIMA PRIGODNO OBILJEŽENA 29. GODIŠNJICA FORMIRANJA 5. KORPUSA ARBIH
  • TIHE BOSANSKE HEROINE: ONE SU NEPOKOLEBLJIVO BRANILE SVOJU DOMOVINU
  • BOSANSKI PETROVAC: POTPISANI UGOVORI O DODJELI PLASTENIKA
  • DANAS SE OBILJEŽAVA DAN 5. KORPUSA ARBIH
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI PRETEŽNO OBLAČNO UZ KIŠU I PLJUSKOVE
  • BIHAĆ: U NAREDNIH 30 DANA SVI SEMAFORI BITI ĆE OSPOSOBLJENI
  • VLADA USK I SPORTSKI SAVEZ: NA PRIJEMU KARATISTA OBEĆANA ZNAČAJNIJA PODRŠKA KLUBOVIMA

UZ DAN OSLOBOĐENJA I PODRŠKU VIŠIH NIVOA: BOSANSKA KRUPA U NOVOM ISKORAKU S INFRASTRUKTURNIM PROJEKTIMA

- Građani Bosanske Krupe jučer su prigodno i ponosno obilježili 26. godina od oslobođenja. Tim povodom organizirani su različiti sadržaji uključujući i ozvaničenje početka radova na dva putna pravca. Riječ je o izgradnji pješačke staze u užem dijelu grada kao i nastavak radova na asfaltiranju dionice na regionalnoj cesti prema bosanskokrupskom naselju Arapuša. Za općinu Bosanska Krupa ovo su važni infrastrukturni projekti financijski podržani od kantonalne vlasti...

UZ DAN OSLOBOĐENJA I PODRŠKU VIŠIH NIVOA: BOSANSKA KRUPA U NOVOM ISKORAKU S INFRASTRUKTURNIM PROJEKTIMA


BOSANSKA KRUPA, 18. septembra - Kvalitetna cestovna povezanost u gradu ali i unutar općine od značaja je za svaku lokalnu samoupravu pa time i za Bosansku Krupu koja je iz rata izašla kao jedna od najrazrušenijih u BiH. Jučer je tako započela izgradnja pešačke staze na dionici od prilaza Domu zdravlja do mosta preko rijeke Krušnice. Kako je riječ o regionalnom putnom pravcu, finansijer radova je kantonalna Direkcija za ceste.

Kantonalne ceste finansirat će i nastavak radova na pravcu prema naselju Arapuša, koje je udaljeno od Bosanske Krupe oko 10-ak kilometara, a u vrijednosti od pola miliona maraka. Time bi se konačno ovo naselje kvalitetno povezalo sa centrom općine. Kanton je spreman podržati ove ali i sve ostale projekte za kojima lokalne samouprave pokažu interes, ističe premijer Mustafa Ružnić poput krupske 'Gimnazije', a pored toga najavio je podršku za još neke važne projekte u ovoj općini.

Predsjedavajući Skupštine USK-a Razim Halkić ovim povodom kazao je između ostalog, kako se 90-tih godina oružjem branila država, dok je sada vrijeme da politika odradi svoj dio posla u smislu privrednog i svakog drugog napretka zemlje Kako smatra, svaki infrastrukturni projekt je važan ali i stvaranje ambijenta za ostanak stanovništva.

U općinskoj upravi u narednom periodu očekuju realizaciju i drugih važnih projekata, među kojima, izdvaja se modernizacija Ulice 511. slavne brigade i Trga Alije Izetbegovića, čija je vrijednost preko 2 miliona maraka, gdje su do sada, sa nivoa FBiH i Općine osigurana sredstava u iznosu od oko milion maraka.

 

O svemu šire govorimo u TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING