INFO

 • WEB PORTALI I DRUŠTVENE MREŽE: DOK JEDNI ISTRAŽUJU I OBJEKTIVNO PIŠU, DRUGI KOPIRAJU I KLEVEĆU
 • PRIPREME ZA CIJEPLJENJE PROTIV COVID-19 U USK: PREDNOST ĆE IMATI ZDRAVSTVENI RADNICI
 • VREMENSKA: U VEĆEM DIJELU BIH SUTRA ĆE PREOVLADAVATI UMJERENA OBLAČNOST
 • PREDSTAVNICI ZAVODA ZA JAVNO ZDRAVSTVO: KANTONI U FBIH SPREMNI ZA AKTIVNOSTI VAKCINACIJE PROTIV COVID-19
 • JOE BIDEN POSTAO 46. PREDSJEDNIK SAD-A
 • ROBNI DEFICIT U PROŠLOJ GODINI 6,3 MILIJARDE KM
 • KOORDINACIJA BORAČKIH UDRUŽENJA OPĆINE BUŽIM REAGOVALA NA IZJAVE POLITIČARA IZ RS-A
 • OSNIVA SE VIJEĆA ZA ZNANOST BIH, SUTRA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA
 • URSULA VON DER LEYEN: EU MORA POMOĆI SVOJIM SUSJEDIMA DA POČNU S VAKCINACIJOM
 • SARAJEVO: MINISTAR KOŠARAC RAZGOVARAO S ENTITETSKIM MINISTRIMA POLJOPRIVREDE
 • HUMANOST IZNAD SVEGA: BIHAĆKI CRVENI KRIŽ SA SLUŽBOM ZA TRANSFUZIOLOGIJU KANTONALNE BOLNICE U AKCIJI DOBROVOLJNOG DARIVANJA KRVI
 • KAMP LIPA- MJESEC DANA NAKON IZBIJANJA POŽARA SITUACIJA POTPUNO DRUGAČIJA
 • MUSTAFA RUŽNIĆ, PREMIJER USK-A: PREDSJEDNIŠTVO BIH HITNO MORA ODREDITI MIGRANTSKU KVOTU

USVOJENA INFORMACIJA O IDENTIFIKACIJI NADLEŽNE INSTITUCIJE ZA NABAVKU LIJEKOVA PROTIV ŠIRENJA COVID-19

- Vijeće ministara BiH danas je, na 26. vanrednoj telefonskoj sjednici, na prijedlog Ministarstva civilnih poslova BiH, usvojio Informaciju o identifikaciji nadležne institucije i kontakt-lica za potpisivanje okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera.

USVOJENA INFORMACIJA O IDENTIFIKACIJI NADLEŽNE INSTITUCIJE ZA NABAVKU LIJEKOVA PROTIV ŠIRENJA COVID-19

SARAJEVO, 25. avgusta - Ministarstvo civilnih poslova BiH identifikovano je kao nadležna institucija za zaključivanje okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera, kojim se omogućava Bosni i Hercegovini učešće u EU javnim nabavkama lijekova i medicinskih sredstava za sprečavanje širenja pandemije COVID-19.

Ankica Gudeljević, ministrica, ovlaštena je da u ime naše zemlje, a na osnovu iskazanih potreba entiteta Federacija BiH i RS te Brčko Distrikta, izvrši potpisivanje okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera.

Ako jedan od entiteta ili Brčko Distrikt ne iskaže zainteresiranost za određenu nabavku u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera, Gudeljević će u ime BiH, potpisati okvirni ugovor koji će se odnositi na entitet, odnosno Brčko Distrikt, koji je iskazao zainteresiranost.

Obaveze plaćanja nabavljenih zdravstvenih protivmjera, proistekle iz potpisanih okvirnih ugovora, snosit će institucije entiteta, odnosno Brčko Distrikta, koji je iskazao zainteresiranost za određenu nabavku u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera, o čemu će Gudeljević zaključiti sporazum o međusobnim pravima i obavezama između Ministarstva civilnih poslova BiH i nadležnih institucija entiteta i Brčko Distrikta BiH.

Ministarstvo civilnih poslova BiH zaduženo je da pripremi prijedlog odluke o odobravanju sredstava tekuće rezerve Budžeta institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH radi osiguranja potrebnih sredstava na ime troškova skladištenja, špedicije i transporta proisteklih iz okvirnih ugovora u sklopu Sporazuma o zajedničkoj nabavci zdravstvenih protivmjera.

 

 

 

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING