INFO

  • LAVROV: U BIH ĆEMO RAZGOVARATI O PROBLEMU DEJTONSKOG SPORAZUMA
  • MOJA ADRESA: SREBRENICA - TRAŽIMO PODRŠKU CIK-A I OSCE-A: SVJEDOCI SMO IZBORNOG INŽINJERINGA
  • USKORO ZATVARANJE MIGRANTSKOG KAMPA MIRAL
  • USK: ŠEST OSOBA PREMINULO, 52 NOVOZARAŽENA SLUČAJA
  • CIK BiH: OBOLJELI OD KORONAVIRUSA GLASAT ĆE PUTEM MOBILNIH TIMOVA
  • ZA SEDAM DANA POČINJE REALIZACIJA PROJEKTA ENERGETSKE EFIKASNOSTI ZA OBJEKTE U BIHAĆU I CAZINU
  • VELIKA KLADUŠA: 62-GODIŠNJAK UHAPŠEN ZBOG BLUDNIH RADNJI NAD ČETIRI DJEVOJČICE
  • VRIJEME SUTRA: PRETEŽNO OBLAČNO
  • CAZIN: BROJ ZARAŽENIH SE POVEĆAVA, ALI NE I BROJ ODOBRENIH TESTOVA ZA KORONAVIRUS
  • BH. EPIDEMIOLOGIJA IZ DRUGOG UGLA: NAUKA ZABORAVLJENA U VREMENU, A POTREBNIJA JE NEGO IKAD

USK: USAID POMAŽE PRIVREDNIM DRUŠTVIMA

- „Sani Global“ iz Bihaća i „Ventico“ iz Cazina dva su od 11 privrednih društava u Unsko-sanskom kantonu koja su u okviru USAID-ovog projekta dobila sredstva koja će omogućiti nova zapošljavanja, obuku radnika, bolji pristup tržištu te upravljanje kvalitetom proizvoda

USK: USAID POMAŽE PRIVREDNIM DRUŠTVIMA

BIHAĆ, 29. augusta - „Sani Global“ iz Bihaća i „Ventico“ iz Cazina dva su od 11 privrednih društava u Unsko-sanskom kantonu koja su u okviru USAID-ovog projekta razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima dobili sredstva koja će omogućiti nova zapošljavanja, obuku radnika, bolji pristup tržištu te upravljanje kvalitetom proizvoda.

Projekt se implementira u saradnji s Privrednom komorom USK-a s kojom je nedavno potpisan memorandum o razumijevanju i dodjeli sredstava podrške za 11 poduzeća. Vrijednost projekta je 125.000 KM.

 „Sani Global“, pogon za proizvodnju masivnih ploča od bukovog drveta u Bihaću s radnom jedinicom za proizvodnju šperploče u Bosanskom Novom. Ukupno zapošljava 170 radnika. Ekološki je to orijentirana firma koja sve investicije i proizvodne procese prilagođava postojećim ekološkim standardima. USAID-ov Projekt razvoja radne snage i većeg pristupa tržištima osigurao im je sredstva koja će omogućiti nova zapošljavanja i obuku radne snage.

„Poduzeće je USAID-ovim projektom za zapošljavanje sedam novih radnika dobilo oko 10.000 KM što će biti realizirano do kraja godine“, kaže direktor Refik Huseinbašić.

Prošle godine su ostvarili promet od oko 10 miliona KM. Sve proizvode plasiraju na tržište Zapadne Evrope. Vizija kompanije je postati najznačajniji proizvođač specijalnih šperploča u Europi.

Sredstva iz USAID-ovog projekta dodijeljena su i cazinskom poduzeću „Ventico“ koje proizvodi opremu za ventilaciju i klimatizaciju. To će im osigurati nove kupce i godišnje povećati izvoz za pet do sedam posto.

Naredni javni poziv za podršku privrednim društvima očekuje se već u novembru.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING