INFO

  • DANAS SE OBILJEŽAVA SVJETSKI DAN HRANE
  • ODRŽANA RADIONICA O PRAVILNOM DEKLARISANJU PROIZVODA: SAMO 30% STANOVNIŠTVA U USK ČITA DEKLARACIJE
  • DANAS OBLAČNO VRIJEME
  • NURKIĆ I GARZA SJAJNO ISKORISTILI MINUTAŽE U ZAVRŠNICI PRIPREMA ZA NBA SEZONU
  • BUŽIM: POTPISANI UGOVORI ZA ASFALTIRANJE 10 PUTNIH PRAVACA
  • PRODAJME ŠPORET ALFA PLAM. CIJENA 200 KM. INFO NA 060 341 79 14
  • ZATVARA LI PUTIN EVROPI CILJANO PLINSKI VENTIL?
  • PRIJE 14 GODINA NAPUSTIO NAS JE FENOMENALNI TOŠE PROESKI
  • ODRŽANA PROMOCIJA KNJIGE „ŽIVOT S CRNIM PSOM“

USK: U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA PRIVREDE ZAPOČELO POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA

- Nakon završenog javnog poziva za podršku privredi USK-a, a na osnovu rasporeda potpisivanja ugovora o dodjeli sredstava Ministarstva privrede USK-a, danas je započeo ciklus potpisivanja ugovora sa privrednicima po općinama/gradovima...

USK: U ORGANIZACIJI MINISTARSTVA PRIVREDE ZAPOČELO POTPISIVANJE UGOVORA O DODJELI SREDSTAVA PRIVREDNIM SUBJEKTIMA


USK, 15. septembra - Nakon okončanog Javnog poziva za podršku ekonomskim subjektima, ministrica privrede USK-a Samra Mehić, danas je, zajedno sa Nisvetom Jusićem, dopredsjedavajućim Skupštine USK, prisustvovala potpisivanju Ugovora o dodjeli sredstava resornog ministarstva ovdašnjim privrednim subjektima. 

Ovog dana ugovori su potpisani u Velikoj Kladuši i Cazinu, kao i Sanskom Mostu i Bosanskom Petrovcu. Sutra, drugog dana ovog ciklusa, istovjetni dokumenti biti će potpisani sa privrednicima u Bosanskoj Krupi i  Bužimu, a prekosutra, 17-og septembra, u Bihaću i Ključu.

Sredstva prema ugovornim kategorijama odnose se na jačanje konkurentnosti, dalje, kao podrška novoosnovanim subjektima male privrede, te kao treće i jednako važno, kao podrška starim i tradicionalnim zanatima. Ukupno planirana i raspoređena sredstva za ove namjene su u visini od oko 2 miliona i 766 hiljada maraka.

Finansijska sredstva koja će ovim putem biti stavljena u svrhu osnaživanja privrednih potencijala i kretanja, kako je između ostalog rečeno danas, posebno su značajna s obzirom na sve ono što je u proteklom vremenuovdašnjim ekonomskim okvirima destruktivno učinila pandemija koronavirusa.

O svemu više informacija donosimo u večerašnjem TV Dnevniku u 19,00 sati...VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING