INFO

  • KANTONALNI SUD U BIHAĆU DONIO RJEŠENJE KOJIM SE OSUMNJIČENOM ABDIĆ FIKRETU PRODUŽAVA PRITVOR ZA DVA MJESECA
  • CAZIN: U MZ POLJE PRIVODI SE KRAJU REALIZACIJA JOŠ JEDNOG INFRASTRUKTURNOG PROJEKTA
  • SVAKODNEVNO SE GRANIČNI POLICAJCI SUSREĆU SA ILEGALNIM MIGRANTIMA
  • 46 NOVIH POZITIVNIH UZORAKA NAKON TESTIRANJA NA KCUS-U: 7 PACIJENATA HOSPITALIZOVANO SA TEŠKOM KLINIČKOM SLIKOM
  • TURISTIČKI VAUČERI RAZLOG SU VEĆEG BROJA TURISTA U BIHAĆU ZA VRIJEME PANDEMIJE KORONAVIRUSA
  • NOVI SMRTNI SLUČAJ OD KORONAVIRUSA U USK
  • DANAS SE U SVIJETU OBILJEŽAVA MEĐUNARODNI DAN MLADIH
  • OBRTNICIMA JE U ZNAČAJNOJ MJERI UGROŽENO POSLOVANJE ZBOG PANDEMIJE

USK U FINANSIJSKIM PROGRAMIMA I PLANOVIMA VLADE FEDERACIJE BIH

- Na jednoj od posljednjih sjednica Vlada Federacije je donijela odluku kojom su USK dodijeljena oko 2 miliona maraka za različite svrhe. Najviše, milion maraka je dobio Nacionalni park „Una“ za rekonstrukciju putne infrastrukture na području Štrbačkog buka. Drugi milion je raspoređen na lokalne zajednice. Vlada je odobrila i oko 300 hiljada za uvezivanje staža radnicima Agrokomerca koji treba da odu u zasluženu penziju

USK U FINANSIJSKIM PROGRAMIMA I PLANOVIMA VLADE FEDERACIJE BIH


SARAJEVO/USK, 23. juna  - Ministri su donijeli Odluku o raspodjeli sredstava utvrđenih Budžetom Federacije za tekuću godinu kojom se za 7 kantona uključujući i USK dodjeljuje ukupan iznos od 6 miliona maraka.

Raspodijeljena  su sredstava i za 57 lokalnih zajednica u iznosu od 12 miliona maraka. Za grad Bihać je ukupno izdvojeno oko 1,5 milion maraka.Sredstva su obezbijeđena i za Sanski Most, Bosansku Krupu, Ključ i Bosanski Petrovac, a u osnovi radi se o finansiranju projekata od značaja za njihov razvoj.

U funkciji Skupštine Razvojne banke Federacije, Vlada je odobrila raspodjelu i oko 300 hiljada maraka namijenjenih za uplatu doprinosa za 15 radnika „Agrokomerca“ iz Velike Kladuše koji su stekli uslove za odlazak u penziju, a ne mogu je ostvariti zbog neuplaćenih doprinosa.

Agrokomerc trenutno ima oko 120 uposlenika, a ostatak uposlenih je preuzela firma AC FOOD, članica "AS" holdinga koja je pokrenula proizvodnju u ovom preduzeću. Govoreći o ovoj temi, Federalni ministar poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Šemsudin Dedić je potvrdio da bi do kraja godine Direkcija za ceste FBiH trebala realizirati još oko 10 projekata na području našeg kantona.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING