INFO

  • FEDERALNI ZASTUPNICI DANAS RASPRAVLJAJU O ZAHTJEVIMA RUDARA
  • KORONA BILANS: U USK 38 NOVOZARAŽENIH OSOBA I JEDAN SMRTNI ISHOD
  • DANAS NASTAVAK PREGOVORA RUDARA I VLADE FBIH OKO DVIJE SPORNE TAČKE
  • AKTUELNO: ZASJEDA OPĆINSKO VIJEĆE KLJUČ
  • KORONAVIRUS U BIH: 384 NOVOZARAŽENIH I 42 SMRTNA SLUČAJA
  • KONFERENCIJA ZA MEDIJE: SINDIKATI TRAŽE JEDNAK TRETMAN KAO I KOD OSTALIH BUDŽETSKIH KORISNIKA
  • VRIJEME DANAS: MALO DO UMJERENO OBLAČNO
  • BIH ĆE BACITI SKORO POLA MILIONA VAKCINA

USK: PREMIJER MUSTAFA RUŽNIĆ ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI BIH

- I danas svako kome je Bosna i Hercegovina u srcu, mora biti odlučan da brani državnost i teritorijalni integritet ove zemlje, jer je domovina jedna kao što je jedna mati, ističe se između ostalog u čestitki premijera Ružnića...

USK: PREMIJER MUSTAFA RUŽNIĆ ČESTITAO DAN DRŽAVNOSTI BIH

BIHAĆ, 25. novembra - Povodom 25. novembra - Dana državnosti Bosne i Hercegovine čestitku građanima uputio je premijer Unsko-sanskog kantona, Mustafa Ružnić, u kojoj se navodi:

"Poštovani građani i građanke u BiH i inostranstvu, dragi moji prijatelji, svi vi kojima je Bosna i Hercegovina i majka i domovina...

SRETAN NAM DAN DRZAVNOSTI!

S ponosom obilježavamo ovaj, najznačajniji datum u modernoj historiji Bosne i Hercegovine, jer Dan državnosti to jeste i to moramo glasno govoriti. Mlađe generacije moramo učiti kulturi poštovanja civilizacijskih vrijednosti koje su narodi Bosne i Hercegovine odaslali sa historijskog I. zasjedanja Zemaljskog antifašističkog vijeća narodnog oslobođenja Bosne i Hercegovine.

Vijećnici ZAVNOBiH-a, pripadnici Narodnooslobodilačkog pokreta, Bosanci i Hercegovci, usred ratom zahvaćene Evrope 1943. godine, afirmisali su ideje antifašizma, ravnopravnosti i odlučnosti da se bore za Bosnu i Hercegovinu, koja nije ni srpska, ni hrvatska, ni muslimanska, nego i srpska i muslimanska i hrvatska i svih naroda koji u njoj žive.

I danas ih ima koji udaraju na temelje ZAVNOBIH-a. I danas svako kome je Bosna i Hercegovina u srcu, mora biti odlučan da brani državnost i teritorijalni integritet ove zemlje, jer je domovina jedna kao što je jedna mati. Kao i tog 25. i 26. novembra u Mrkonjić Gradu, 1943. godine i danas narodi u BiH moraju biti odlučni za zajedničku budućnost u našoj domovini. I danas, i svaki dan moramo braniti Manifest ZAVNOBiH-a jer je Bosna i Hercegovina jednako država svakog njenog čovjeka.

I ne može je niko ni čerečiti ni otimati niti poricati. Ko to nama da kaže - nema Bosne?! Ima Bosne i bit će je, a nas Krajišnike neće ništa zaustaviti da budemo i bedem, i najbolji dio naše domovine.

BOSNO I HERCEGOVINO, KRAJINA TE ČUVA ZAUVIJEK"VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

RTVUSK LIVE

MARKETING