INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA USK NERMIN KLJAJIĆ – SITUACIJA OKO DOLASKA MIGRANATA SE SVE VIŠE USLOŽNJAVA
  • TUŽILAŠTVO SE ŽALILO NA PUŠTANJE NOVALIĆA, SOLAKA I HODŽIĆA: SVI GRAĐANI MORAJU BITI JEDNAKI PRED ZAKONOM
  • KOLEGIJ SKUPŠTINE – PREDSTOJI KONSTRUKTIVAN RAD
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

USK: OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE FORMIRANJA 5. KORPUSA ARBIH

- Godišnjica formiranja Petog korpusa Armije RBIH prigodnim sadržajima obilježena je u Cazinu, Bosanskoj Krupi i Velikoj Kladuši...

USK: OBILJEŽAVANJE GODIŠNJICE FORMIRANJA  5. KORPUSA ARBIH


CAZIN/BOSANSKA KRUPA/VELIKA KLADUŠA, 19. oktobra - Godišnjica formiranja Petog korpusa Armije RBIH u Cazinu je obilježena polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe ispred centralnog šehidskog spomen-obilježja.

Obilježavanju su prisustvovali ratni generali, delegacije kantonalne Skupštine, Vlade, Općinskog vijeća, predstavnici Oružanih snaga, boračkih udruženja, ratnih vojnih invalida, Islamske zajednice, porodice poginulih te drugi sugrađani. Cazin je u periodu agresije na BiH dao veliki doprinos u odbrani države. Više od 11 hiljada cazinskih boraca je bilo u jedinicama ARBIH u četiri brigade – istakao je u svom obraćanju cazinski gradonačelnik Nermin Ogrešević.

Poginulim borcima počast je odana i u bosanskokrupskom naselju Jezerski, gdje su ratni saborci, porodice šehida i poginulih boraca te brojne delegacije položile cvijeće na šehitlucima, spomen obilježju i mezaru rahmetli komandanta Mirsada Crnkića.  

Položeno je cvijeće i proučena Fatiha i u Velikoj Kladuši na spomen-obilježju ispred gradske džamije. O značaju i ulozi pripadnika 5. Korpusa u svojim obraćanjima govorili su ratni komandant Nijaz Miljković i glavni imam Ismet ef. Mustedanagić.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING