INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

USK: IZMJEŠTENO OSAM MIGRANTSKIH PORODICA IZ NAPUŠTENIH OBJEKATA

- Pripadnici Službe za poslove sa strancima su iz neuslovnih objekata u migrantske kampove izmjestili osam porodica sa ukupno 43 člana od čega je 19 djece...

USK: IZMJEŠTENO OSAM MIGRANTSKIH PORODICA IZ NAPUŠTENIH OBJEKATA

USK, 18. aprila - Provodeći pojačane operativne aktivnosti usmjerene na kontrolu kretanja i boravka stranaca na području USK, Inspektori Službe za poslove sa strancima su utvrdili da na lokalitetu Bosanske Bojne, u neposrednoj blizini granice sa Hrvatskom u napuštenim objektima boravi nekoliko migrantskih porodica.

S obzirom na to da su migranti nelegalno boravili u objektima u kojima nije bilo minimum uslova za njihov boravak, Služba je inicirala i koordinirala niz aktivnosti na njihovom izmještanju sa navedenog lokaliteta, te zbrinjavanju u privremene prihvatne centre Borići i Sedra koji su predviđeni za smještaj porodica i ranjivih kategorija migranata.

Služba za poslove sa strancima je u saradnji sa Graničnom policijom BiH, i Međunarodnom organizacijom za migracije (IOM), sa navedenog lokaliteta je jučer 17. aprila 2021 godine, izmjestila i u Privremene prihvatne centre smjestila devet migrantskih porodica sa ukupno 43 člana, od kojih je 19 djece.

Svi migranti su zbrinuti i uz neophodnu medicinsku trijažu su smješteni u izolacijski dio ovih centara u skladu sa epidemiološkim mjerama za sprječavanje širenja virusa COVID 19.

Služba će i u narednom periodu nastaviti provoditi pojačane aktivnosti kontrole kretanja i boravka stranaca u Bosni i Hercegovini.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING