INFO

  • USK- AKTUELNO: TURKOVIĆ U POSJETI BIHAĆU
  • IZVOZ MLIJEKA I MLIJEČNIH PROIZVODA U PRVOM POLUGODIŠTU MANJI ZA 10,8 POSTO
  • STUDIJA EMIGRACIJA IZ BIH: CIJELE PORODICE ŽELE DA SE ISELE IZ BIH ZBOG USLOVA, KORUPCIJE I NEPOTIZMA
  • TESTOVI NA KORONAVIRUS IZ BOSNE I HERCEGOVINE IPAK NE VAŽE ZA ULAZAK U SLOVENIJU
  • POKUŠAJ UBISTVA U BIHAĆU: MIGRANT S TEŠKIM POVREDAMA DONESEN PRED MUP USK
  • ZAPALJENA KUĆA U BIHAĆU, POLICIJA SUMNJA NA MIGRANTE
  • BIHAĆ: UHAPŠENA JEDNA OSOBA ZBOG MEĐUNARODNE TRGOVINE LJUDIMA
  • ZAVRŠEN SASTANAK U ZAGREBU: SNAŽNA PODRŠKA HRVATSKE EVROPSKOM I REFORMSKOM PUTU BIH
  • VREMENSKA PROGNOZA; OBLAČNO UZ POVREMENE PLJUSKOVE

USK : IZDVOJENO- AKTUELNO

- Danas građani Ključa i Sanskog Mosta obilježavaju godišnjicu stradanja svojih građana. U Mjesnoj zajednici Hatinac obilježava se godišnjica formiranja Izviđačko-diverzantskog voda Azra

USK : IZDVOJENO-  AKTUELNO

USK, 6. juna - Okupljanjima u Hrustovu i Vrhpolju danas će biti  obilježena 28. godišnjica od početka napada srpskih snaga na ovaj dio sanske općine i stradanja civilnog stanovništva. S ovog dostojanstvenog događaja biće upućena  poruka da se zločini nikada ne smiju zaboraviti i da njihovi naredbodavci i počinioci moraju biti privedeni licu pravde. Manifestacije „Galaja 1992 – 2020“  ima za cilj evociranje usponema na događaje iz 1992. godine.

Danas će biti obilježena još jedna tužna godišnjica stradanja nedužnog stanovništva ključkog naselja Prhovo, gdje je u samo jednom danu 1992. godine pobijeno  53 Bošnjaka.  Najstarija žrtva  bio je  84-godišnji Arif Medanović, a najmlađa sedmogodišnja djevojčica Indira Medanović. U selu su ubijene kompletne porodice , a među ubijenima je 11 djece. Prhovo je selo udaljeno desetak kilometara od Ključa. U njemu je živjelo oko 360 stanovnika, uglavnom Bošnjaka. Danas jedva da ih ima 30.

U prisustvu nekadašnjih boraca 501. slavne brdske brigade 5. korpusa Armije RBiH , danas se u bihaćkoj Mjesnoj zajednici Hatinac  biti obilježena  godišnjica formiranja Izviđačko-diverzantskog voda „Azra“ koji je djelovao u sastavu ove brigade. Preživjeli pripadnici proslavljene jedinice na šehidskom obilježju položiće  cvijeće i prisjetili se oni koji su život dali za domoviu. Iz Hatinca su 44 poginula pripadnika Armije R BiH i MUP-a.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020
MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING