INFO

  • DAN KADA JE ŽIVOT IZGUBIO HEROJ ADIL BEŠIĆ: LJUDI SU IŠLI ZA NJIM JER SU ZNALI KO IH PREDVODI
  • ZAKONA O JAVNO – PRIVATNOM PARTNERSTVU:STVARANJE IDEJNIH PROJEKATA ČIJI JE CILJ ULAGANJE U RAZVOJ USK
  • CIK-U SE VRATILO VIŠE OD 13.500 NEURUČENIH GLASAČKIH POŠILJKI, NAJVIŠE IZ SRBIJE I HRVATSKE
  • VREMENSKA: MAGLOVITO U CENTRALNIM I ISTOČNIM PODRUČJIMA BIH
  • DA LI JE VRIJEME ZA REFORMSKI ZAOKRET U BH. PRAVOSUĐU?
  • IN MEMORIAM: SINOĆ PREMINUO NIJAZ MILJKOVIĆ, KOMANDANT RATNE 506. BRDSKE BRIGADE

USK: EVIDENTAN NEDOSTATAK PLANSKE DOKUMENTACIJE

- Manje od 50% općina i gradova na području USK-a imaju usvojenu plansku dokumentaciju, kojom se reguliše kompletno uređenje određenog prostora ili lokalne zajednice.

USK: EVIDENTAN NEDOSTATAK PLANSKE DOKUMENTACIJE


BIHAĆ, 15. januara - Na jednoj od posljednjih sjednica Vlade USK-a usvojena je informacija o stanju planske dokumentacije u 2019. godini koju je pripremio Kantonalni zavod za prostorno uređenje i planiranje.

Nakon provedene analize utvrđeno je da stanje kad su u pitanju planski dokumenti, a pogotovo oni razvojni, nije  zadovoljavajuće. Manje od 50% općina i gradova  imaju usvojene  prostorne i urbanističke planove što je pokazatelj da jedinice lokalne  samouprave nemaju dovoljno resursa, od stručnog kadra do finansija, zbog čega se ne mogu ozbiljnije pozabaviti ovim pitanjem. Inače, planska dokumentacija, pogotovo ona koja se bavi razvojnim planovima, donosi se, uglavnom, na period od 10-20 godina i reguliše kompletno uređenje određenog prostora ili lokalne zajednice. Usvajanjem planskih dokumentacija većina problema riješila bi se na jedan  efikasan i sistematičan način, smatraju u Zavodu za prostorno uređenje i planiranje USK-a.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

Novinarska nagrada
"Emin Huskić" 2020

IZBORI 2020MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING