INFO

  • U RS TESTIRANO 595 UZORKA, OSAM POZITIVNIH NA KORONAVIRUS
  • VRIJEME: UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME, S PLJUSKOVIMA TOKOM POSLIJEPODNEVA
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • PONOVNI RAST BROJA ZARAŽENIH U FBIH: POZITIVNO 10 UZORAKA
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

USK: DNEVNE AKTUELNOSTI

- U ovom pregledu donosimo aktuelnosti sa prostora lokalnih samouprava...

USK: DNEVNE AKTUELNOSTI


USK, 7. aprila - Na području Grada Bihaća u samoizolaciji je  643 osoba, dok se na području Unsko-sanskog kantona u samoizolaciji nalazi 2916 osoba.

Kada je u pitanju broj osoba kojima je isteklo rješenje o samoizolaciji na području grada Bihaća evidentirane su 226 osobe. Izolatorij Doma zdravlja Bihać opremljen i spreman za funkciju prijema lakše i srednje teških bolesnika oboljelih od koronavirusa sa maksimalno dostupnih 75 kreveta. Dom zdravlja Bihać tokom protekla 24 sata imao je 436 redovnih intervencija i pregleda. Vatrogasna jedinica Bihać imala je više intervencija. Tokom proteklog dana članovi štabova Civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa. Tokom jučerašnjeg dana volonteri Crvenog križa Bihaća i javnih kuhinja Imaret, Merhamet i PD Horizont podijelili su 410 toplih obroka za socijalno ugrožene građane, a Centar za socijalni rad Bihać dijelio je prehrambene pakete za socijalno ugrožene koji se nalaze u evidenciji centra.

Općinski štab civilne zaštite u Bosanskoj Krupi  danas je održao još jednu sjednicu s ciljem praćenja stanja pandemije koronavirusa u Bosanskoj Krupi.

Rečeno je da je stanje pod kontrolom, ali da građani i dalje moraju strogo voditi brigu o mjerama predostrožnosti .U Bosanskoj Krupi se u samoizolaciji,  nalaze 144 osobe. Zdravstveno stanje pacijenta zaraženog virusom je, kako kažu predstavnici Doma zdravlja, stabilno. Na kućnom je liječenju i bez ikakvih komplikacija. Klinička slika je dobra i kod svih građana koji se nalaze u samoizolaciji. Dobra vijest je i da su negativni nalazi na testove supruge i unuka zaraženog, kao i njihovih direktnih kontakata.

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, izražavaju zadovoljstvo zbog poštivanja mjera zabrane kretanja.

Komandant OŠ CZ Armin Halitović ističe da u ovom trenutku nema potrebe za dodatnim mjerama i naredbama, da je dovoljno što je doneseno i rečeno u proteklih 20-ak dana. Općinski štab na današnjoj sjednici donio je odluke o plaćanju računa za izolatorij, vizire, troškove aktivnosti u svrhu praćenja i prevencije širenja koronavirusa koji zajedno iznose oko 5 hiljada KM.

Shodno ranijim najavama da će od danas ponovo biti otvorena zelena pijaca u Sanskom Mostu, u jutarnjim satima pijaca je bila počela sa radom, međutim, u toku dana nadležne institucije ipak su odlučile da zbog trenutne epidemiološke situacije, do daljnjeg obustave rad pijace.

Pored dobre volje da se otvori pijaca kako bi poljoprivrednici plasirali svoje domaće proizvode, općinski Križni štab u saradnji sa inspekcijom ishodio da pijaca ipak ostane zatvorena što je u skladu sa trenutnom epidemiološkom situacijom u općini, jer zdravlje građana je ipak na prvom mjestu.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING