INFO

 • UBISTVO DŽORDŽA FLOJDA DIGLO SVIJET NA NOGE: PROTESTI OD VAŠINGTONA DO SEULA
 • DANAS JE 27 GODINA OD TUŽNOG DOGAĐAJA: KLARA JE VOZILA 160 KM/H, DRAŽEN JE POGINUO
 • HRVATSKA TREBA RADNIKE: VAPE ZA ZIDARIMA I GRAĐEVINCIMA
 • PANDEMIJA: BROJ MRTVIH OD KORONAVIRUSA U SVIJETU PREMAŠIO 400.000
 • VLADIKA SERGIJE: MIGRANTI NEĆE DONIJETI DOBRO NI SRBIMA NI BOŠNJACIMA
 • PISMO IZ BRISELA: EVROPSKA KOMISIJA RAZMATRA UKIDANJE FINANSIRANJA PRAVOSUĐA U BIH
 • POTVRĐENO 14 NOVOZARAŽENIH KORONAVIRUSOM U FBIH
 • NA PROTESTIMA U SAD-U ANGAŽOVANO 43.000 PRIPADNIKA NACIONALNE GARDE
 • GALAJA 92: SJEĆANJE NA DANE OTPORA AGRESORU SANJANA I KLJUČANA
 • BIHAĆ: GRADSKA UPRAVA REFUNDIRA TROŠKOVE KUPOVINE REPROMATERIJALA ZA PROLJETNU SJETVU
 • DANAS U VEĆEM DIJELU ZEMLJE SUNČANO VRIJEME UZ POSLIJEPODNEVNU NAOBLAKU

USK/BIH AKTUELNOSTI: IZDVOJILI SMO...

- Štrajk u obrazovanju na prostoru USK se nastavlja do daljnjeg, danas protestni skup „Trgovska mora – reci NE“ kao i drugi dan 17. Međunarodnog ekološkog sajma „Ekobis 2019“ koji će obilježiti nekoliko važnih sadržaja...

USK/BIH AKTUELNOSTI: IZDVOJILI SMO...

BIHAĆ, 13. septembra - Štrajk u obrazovanju se nastavlja do daljnjeg, odlučeno je na sastanku povjerenika štrajkačkih odbora Samostalnog sindikata osnovnog odgoja i obrazovanja USK-a.

Definitivno je odlučeno da sudska privremena mjera neće utjecati na njihovu Odluku o generalnom štrajku u svim krajiškim osnovnim školama. Što se tiče srednjeg obrazovanja, još uvijek se čeka odluka suda, a u međuvremenu, nastava u školama se ne provodi.

Danas u 11,00 sati održat će se protestni skup "Trgovska mora - reci NE". Okupljanje građana i nevladinih organizacija bit će održano u Bosanskom Novom / Novom Gradu koji se nalazi na nekoliko kilometara od lokacije Čerkezovac na Trgovskoj gori u Republici Hrvatskoj, gdje bi, prema Nacionalnom programu provedbe Strategije zbrinjavanja radioaktivnog otpada Republike Hrvatske, trebalo biti izgrađeno nuklearno skladište, bez isključenja izgradnje trajnog odlagališta.

U Bihaću je jučer svečano otvoren 17. Međunarodni ekološki sajam  „EKOBIS 2019.“ Tokom tri dana svoje proizvode i usluge predstavit će oko 270 izlagača iz osam zemalja. Osim izložbenog dijela, značajan je i onaj konferencijski koji obiluje brojnim okruglim stolovima, panel diskusijama i seminarima. Najznačajniji događaj u tom segmentu bit će Međunarodna konferencija o cirkularnoj ekonomiji što je tema ovogodišnjeg sajma.

Udruženje poljoprivrednika Federacije BiH, Seljački savez Federacije, te Udruženje poljoprivrednika entiteta Republika Srpska, formirali su Udruženje na nivou Bosne i Hercegovine. Za predsjednika je imenovan Vladimir Usorac, sadašnji predsjednik Udruženja entiteta iz RS-a, a zamjenici su Nedžad Bićo i Dragan Pavlović. Cilj udruživanja poljoprivrednika je zajednička borba za rješavanje problema u ovoj grani privrede.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING