INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • OBILJEŽENA 25. GODIŠNJICA FORMIRANJA USK
  • AKCIJA TRST: KRIMINALISTIČKA OBRADA UHAPŠENIH LICA
  • 28. GODINA OD MASAKRA U FERHADIJI: 26 SARAJLIJA UBIJENO JE U REDU ZA HLJEB
  • NA KCUS-U TESTIRANA 234 UZORKA, 14 POZITIVNIH NA KORONAVIRUS I SVI IZ ISTOG GRADA
  • SIPA IZVODI VELIKU AKCIJU "TRST", U BIH I HRVATSKOJ UHAPŠENO VEĆ OSAM OSOBA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • SUTRA U BIH UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM

USK: AKTUELNO U LOKALNIM SAMOUPRAVAMA

- Postavljen dezinfekcijski tunel u Kantonalnoj bolnici, u Bihaću članovi štabova Civilne zaštite izvršavaju redovne zadatke, a od sutra na Vakufskoj pijaci u Sanskom Mostu dozvoljena isključivo prodaja voća i povrća...

 USK: AKTUELNO U LOKALNIM SAMOUPRAVAMA


USK, 5. aprila - Nakon što je prvi dezinfekcijski tunel koji je proizvela domaća firma postavljen u gradu Cazinu, isti takav od jučer se nalazi i na samom ulazu u krug KB „DR .Irfan Ljubijankić“.

Dezinfekcijski tunel predstavlja čvrstu instalaciju s mehanizmom, koji u vidu spreja ispušta dezinfekcijsko sredstvo na osobu unutra. Radi se o 16 prskalica koje dezinficiraju odjeću i obuću, a kroz ovaj tunel prolaziti će i zaposleni ali i pacijenti koji, iako u manjem broju, ipak svakodnevno dolaze u KB.

Tokom proteklog dana članovi štabova Civilne zaštite po mjesnim zajednicama izvršili su redovnu kontrolu osoba kojima su izdata rješenja o samoizolaciji ili zdravstvenom nadzoru zbog preventivne zaštite od koronavirusa COVID-19. Članovi štabova, istovremeno su u svim mjesnim zajednicama Grada Bihaća obišli starije osobe i porodice u stanju socijalne pomoći.

Javna poduzeća Veterinarska stanica Bihać, Komrad te Vatrogasna jedinica Bihać izvršila su pranje i dezinfekciju više objekata te  gradskih ulica ulica, kao i ulica u MZ Vrsta i Gata po usvojenom planu aktivnosti.

Vodosnabdijevanje na području Grada Bihaća odvija se bez poteškoća i prekida. Voda na svim izvorištima koja su pod nadzorom JP „Vodovod“ Bihać je zdravstveno ispravna. Snabdijevanje električnom energijom na području grada Bihaća odvija se bez ikakvih poteškoća. PTT saobraćaj se također odvija bez poteškoća - navodi se u izvještaju Štaba Civilne zaštite Grada Bihaća o stanju u proteklih 24 sata.

Od sutra 6. aprila u Sanskom Mostu bit će dozvoljena prodaja voća, povrća i poljoprivredno prehrambenih proizvoda na Vakufskoj pijaci. Prema odlukama Kantonalnog i Federalnog štaba civilne zaštite naređeno je obustavljanje rada zatvorenih tržnica, ali je dozvoljen rad otvorenih prostora uz pridržavanje higijensko-epidemioloških mjera. Obavezan je protok kupaca i klijenata tako da se omogući potrebna socijalna distanca od najmanje 1,5 metara između osoba uz poštivanje ostalih higijensko-epidemioloških mjera.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING