INFO

  • POMOZI.BA: APEL ZA POMOĆ ZA ČETVERO DJECE KOJA SU PRERANO OSTALA BEZ MAJKE
  • TRUMP NAPAO GRADONAČELNICU WASHINGTONA: GRUBO JE NESPOSOBNA I NEKOMPETENTNA DA VODI TAKO VAŽAN GRAD
  • TRI OSOBE ZARAŽENE KORONAVIRUSOM NAKON TESTIRANJA 321 UZORKA NA KCUS-U
  • UDRUŽENJE TUŽILACA FBIH: OČEKUJEMO VEĆU PODRŠKU JAVNOSTI I GRAĐANA
  • DANAS UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • VLADA FBIH: NACIONALNOM PARKU 'UNA' ODOBRENO POLA MILIONA KM
  • MLADI ČLANOVI LOKALNOG TIMA CAZIN USPJEŠNO PROVELI AKCIJU ČIŠĆENJA
  • USK: MATURANTI SE VRATILI U ŠKOLSKE KLUPE
  • VLADA USK ODOBRILA UPISNE KVOTE NA BIHAĆKOM UNIVERZITETU

USK AKTUELNO: IZDVOJILI SMO...

- U ovom pregledu izdvojili smo nekoliko aktuelnosti sa područja USK...

USK AKTUELNO: IZDVOJILI SMO...

USK, 15. septembra – Sindikat srednjeg obrazovanja USK još nije donio odluku kako postupiti u vezi privremene mjere koju mu je Općinski Sud u Bihaću izrekao, a kojom se nalaže organiziranje početka nastave u svim srednjim školama u Kantonu. 

Kako doznajemo, u ovom Sindikatu još traju konsultacije sa advokatskim timom, a konačna odluka trebala bi biti donesena danas. U Sindikatu osnovnog obrazovanja,  nakon što su dostavili odgovor Sudu na ranije donesenu privremenu mjeru,  kažu da  ostaju pri svojoj odluci i da štrajk neće biti prekinut bez obzira na sve. Tvrde da će istrajati u svojoj borbi do ispunjenja zahtjeva i dodaju da  je u pripremi i organiziranje protestnog skupa. 

SINDIKATI OBRAZOVANJA TRAŽE PODRŠKU RODITELJA

Jučer u poslijepodnevnim satima u našu redakciju je stiglo novo saopćenje sindikata, odnosno otvoreno pismo upućeno riditeljima i Vladi USK. U njemu, pored ostalog, stoji da su upravo prosvjetni radnici, pored roditelja, najbitniji faktori u razvoju djeteta. Oni koji ih uče marljivosti, poštenju, dobroti, iskrenosti i nesebičnosti. Navode da su nebrojeno puta do sada radili posao Vlade i Ministarstva pa su siromašnim učenicima osiguravali knjige, o svome trošku vodili ih na izlete i ekskurzije, renovirali učionice. Zbog toga traže podršku roditelja u borbi za ostvarivanje prava, a od Vlade da ih prihvati kao ravnopravnog partnera. Ističu da su svjesni da su sve prethodne Vlade unazadile obrazovanje čineći uštede na njima, ali i da znaju da ova Vlada ne može preko noći da napravi čudo. Traže provedbu  Kolektivnog ugovora na čije se poštivanje Vlada USK i obavezala. 

GODIŠNJICA NESTANKA I STRADANJA 4 BORCA 5 KORPUSA ARBiH

Prije 27 godina, 15 septembra 1992 godine u reonu Grabeža nestala su četiri pripadnika 501. brigade Petog korpusa ARBiH, i to Ahmet Ćehić, Rifet Draganović, Mehmed Šarić i Fehim Dedić. Punih 27 godina članovi ovih porodica traže, pokušavaju barem nešto saznati o svojim nestalima.  Obišli su, kako navode, sve identifikacione centre, bili u svim institucijama, ali i dalje nisu na tragu bilo kakve informacije o njima i o njihovoj sudbini.

OTVORENA IZLOŽBA SLIKA IBRAHIMA BAJRIĆA

U izložbenom salonu Muzeja USK u Bihaću sinoć je otvorema samostalna izložba slika Ibrahima Bajrića, umjetnika iz Bosanske Krupe. Ljubiteljima likovne umjetnosti Bajrić se predstavio s 18 djela među kojima preovladavaju ulja na platnu s motivima Une te portreti. Svi zainteresirani izložbu mogu pogledati u narednih 20 dana.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING