INFO

  • BIHAĆ: POTPISANI UGOVORI ZA PROJEKTE OMLADINSKE BANKE
  • SRBIJA I CRNA GORA SKINUTE S EU-OVA POPISA SIGURNIH ZEMALJA
  • VLADA USK: PRIHVAĆEN PROGRAM UTROŠKA SREDSTAVA ZA SUBVENCIJE PODUZEĆIMA I PRIVREDNICIMA IZ BUDŽETA USK
  • SLOGA KUĆU GRADI: MOŽEMO U HRVATSKU JER MUŽ IMA PUTOVNICU, ALI AKO NAŠ KOMŠIJA BOŠNJAK NE MOŽE NA MORE, NEĆEMO NI MI!
  • https://www.rtvusk.ba/vijest/kako-su-plavi-leptiri-otkrivali-masovne-grobnice-u-bih-oblijecu-rojevi-sa-bijelo-obrubljenim-krilim/40737
  • BIH OTVARA GRANICE ZA DRŽAVLJANE EU UZ NEGATIVAN TEST NA KORONAVIRUS!
  • VRIJEME SUTRA: SUNČANO JUTRO, POSLIJEPODNE NAOBLAČENJE I LOKALNI PLJUSKOVI
  • KORONAVIRUS UŠAO U VELIKOKLADUŠKI DOM ZDRAVLJA

UPOZNAJMO ŽIVOTINJE KROZ AR ISKUSTVO – AUTOR IDK STUDIO

- IDK studio iz Bihaća predstavio je prvu knjigu proširene stvarnosti izvedene kombinacijom animacija, zvuka, teksta i 3D objekata

UPOZNAJMO ŽIVOTINJE KROZ AR ISKUSTVO – AUTOR IDK STUDIO


BIHAĆ, 29. marta -  Kniga „Upoznajmo životinje kroz AR iskustvo“ rađena je tri mjeseca, a nakon što je izišla u prodaju, zainteresirala je mnoge roditelje i njihove mališane.

Knjiga „Upoznajmo životinje kroz AR iskustvo“ je spoj klasične knjige sa ilustracijama i digitalnim animacija, koja vodi djecu na putovanje otkrivanja životinjskog svijeta. Prizori iz knjige oživjet će u besplatnoj aplikaciji koja je neizostavan dio istraživanja životinja, a potreban je samo pametni telefon ili tablet. Aplikacija se može preuzeti i skeniranjem koda koji se nalazi na pozadini knjige.

Prije nekoliko dana, slikovnica se pojavila na tržištu i za njom , saznajemo, vlada veliki interes. S ovim projektom, željeli su testirati svoja znanja i iskustva jer kažu da velike kompanije u svijetu masovno ulažu u virtualnu realnost. Pretpostavka je da će to promijeniti  tržište što se tiče on line trgovina.

Ovakve knjige pružaju djeci interaktivno iskustvo koje je zabavno i zanimljivo a u isto  vrijeme edukativno, tvrde naši sagovornici. Tekst za knjigu radio je Mehmed Mahmutović, a ilustracije Nermin Kasupović, bihaćki grafički dizajner.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING