INFO

  • BORUT PAHOR U RADNOJ POSJETI BIH: SLOVENIJA JE SAVEZNIK PROŠIRENJA EU NA ZAPADNI BALKAN
  • SARAJEVSKI SASTANAK: SPRIJEČITI RAST BROJA NOVOZARAŽENIH NA PROSTORU FEDERACIJE BIH
  • USK: PRVE DOZE VAKCINA PROIZVOĐAČA ASTRA ZENECA OČEKUJU SE U PONEDJELJAK
  • KANTONALNA UPRAVA ZA INSPEKCIJSKE POSLOVE: OSMI MART POD NADZOROM, ZAŠTITA ZDRAVLJA U IMPERATIVU
  • SUD BIH ODREDIO PRITVOR DARKU ELEZU DO MJESEC DANA
  • USK: POSLUŠATI RIJEČ STRUKE O NACRTU ZAKONA O PRAVOBRANILAŠTVU
  • NK JEDINSTVO – NAKON KVALITETNIH PRIPREMA OTVARAJU ŠESNAESTO KOLO PRVE LIGE FEDERACIJE BIH
  • TRANSPARENCY INTERNATIONAL U BIH: USVAJANJE IZMJENA I DOPUNA U CILJU UNAPREĐENJA ZAKONA O JAVNIM NABAVKAMA
  • BIH: REGISTROVAN 621 NOVI SLUČAJ ZARAZE KORONAVIRUSOM, PREMINULO 28 OSOBA
  • SUTRA U NAŠOJ ZEMLJI UMJERENO DO PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME UZ KIŠU, SUSNJEŽICU I SNIJEG

UNIVERZITET U BIHAĆU: POTPISANI UGOVORI O ZAPOŠLJAVANJU 8 ASISTENATA

- U Rektoratu Univerziteta u Bihaću danas su potpisani ugovora sa osam asistenata. Riječ je o Programu Federalnog zavoda za zapošljavanje, kojeg je podržala Vlada Unsko-sanskog kantona, a kojim će asistenti u procesu nastave na Univerzitetu biti u radnom odnosu narednu godinu dana

UNIVERZITET U BIHAĆU: POTPISANI UGOVORI O ZAPOŠLJAVANJU 8 ASISTENATA


BIHAĆ, 16. aprila - Amir Kulenović, jedan je od osam asistenata koji će od sutra biti zaposlen na Univerzitetu u Bihaću. Priliku za usavršavanjem dobio je na Pravnom fakultetu, te mu je ovo prvi ugovor o radu.

Federalni zavod za zapošljavanje programom je odobrio angažiranje jedanaest asistenata, ali je zbog uslova konkursa, da kandidati moraju biti na evidenciji Službe za zapošljavanje, nakon dva konkursna kruga, uslove ispunilo njih osam. Podršku ovom projektu dala je i Vlada Unsko-sanskog kantona, koja brojnim projektima zapošljavanja, evidentno nastoji sačuvati postojeće ljudske resurse za dalji razvoj ovdašnje akademske zajednice i time zaustaviti ili usporiti trend odlaska mladih.

Potreba za asistentima na Univerezitetu je daleko veća, ali će i ovaj današnji korak u značajnoj mjeri popraviti trenutnu situaciju, naglasio je i tokom potpisivanja ugovora Fadil Islamović, rektor Univerziteta. Sa druge strane, samo na Tehničkom fakultetu, prema riječima dekana Atifa Hodžića imaju potrebu za 30 asistenata. Sa ova dva, njih sedam će biti u radnom odnosu.

U svakom slučaju, vrijedi podsjetiti, kako će današnjim potpisivanjem ugovora sa osam asistenata biti popunjene pozicije na Tehničkom, Ekonomskom i Fakultetu zdravstvenih studija sa po dva asistenta, te po jedan na Pravnom i Islamskom pedagoškom fakultetu.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING