INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

ULAŽU 24 MILIONA DOLARA: UBER U PARIZU PLANIRA GRADITI NOVE LETEĆE AUTE

- Ovo je prvi centar izvan SAD-a i Kanade, a tu će se graditi sistemi za upravljanje umjetnom inteligencijom i zračnim prostorom koji će biti potpora UberAira, što je ključ da bi proveli pokazne letove u tri svjetska velegrada do 2020. godine

ULAŽU 24 MILIONA DOLARA: UBER U PARIZU PLANIRA GRADITI NOVE LETEĆE AUTE

Uber je najavio kako će uložiti 24 miliona dolara u istraživački centar (Advanced Technology Center - ATCP) u Parizu u kojem će u narednih pet godina razvijati tehnologije za autonomna leteća vozila.

Ovo je prvi centar izvan SAD-a i Kanade, a tu će se graditi sistemi za upravljanje umjetnom inteligencijom i zračnim prostorom koji će biti potpora UberAira, što je ključ da bi proveli pokazne letove u tri svjetska velegrada do 2020. godine, piše 24sata.hr. Ranije su najavili da bi taj njihov sistem za upravljanje zračnim prostorom trebao biti otvoren i za druge kompanije.

Centar planiraju otvoriti ove jeseni i zaposliti vrhunske talente na području strojarstva, umjetne inteligencije i računarstva. Sarađivat će i s prestižnom francuskom obrazovnom ustanovom Ecole polytechnique, te će finansijski podržati međunarodnu akademsku i istraživačku katedru pod nazivom Integrirana urbana mobilnost. Ta će katedra sarađivati s Uberovim centrom na istraživanjima, ali i na rješenjima za zračni prijevoz te razvoju pametnih mreža koje će podržavati budući vozni park električnih vozila i aviona.

Inače, Uber je najavio i da su za svoje vozače u Evropi, pokrenuli novi program osiguranja Partner protection koji se aktivira od 1. juna i pokrit će u startu više od 150.000 vozača partnera. Navode da će oni finansirati to osiguranje, koje bi vozačima trebalo biti pomoć u nepredviđenim situacijama i da očuvaju fleksibilnost posla. Tako će nuditi niz osiguravajućih pokrića koja će vrijediti u slučaju bolesti, povrede ili porodiljskog dopusta partnera-vozača, bez obzira na to koriste li u trenutku povrede aplikaciju ili ne.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING