INFO

  • USK: STABILIZACIJA EPIDEMIOLOŠKE SITUACIJE/ IZJAVA/
  • ODREĐEN PRITVOR ZA DEVET OSOBA UHAPŠENIH ZBOG RATNIH ZLOČINA KOD SOKOCA
  • HRVATSKA TVRDI DA JE BIH UŠLA U NJEN TERITORIJ 90 METARA, POSLALI ZAHTJEV DA SE POMJERI TABLA
  • CIJELI RAZRED U IZOLACIJI: ZARAŽEN UČENIK I UČITELJICA
  • PRIJEDLOG MJERA ZABRANE ZA OSUMNJIČENE ZA KAZNENO DJELO IZBORNE PRIJEVARE U SANSKOM MOSTU
  • VRIJEME DANAS: PRETEŽNO OBLAČNO

UDRUŽENJE PČELARA SANA MED - REALIZACIJA PROJEKATA

- Udruženje pčelara „Sana med“ iz Sanskog Mosta i u ovoj godini nastavlja s realizacijom veoma značajnih projekata vezanih za razvoj pčelarstva na ovom području, kroz koje se nastoji pomoći pčelarima kako bi njihova djelatnost bila održiva i konkurentna na tržištu

UDRUŽENJE PČELARA SANA MED -  REALIZACIJA PROJEKATA


SANSKI MOST, 23. juna - Jedan od tih projekata je i podjela start-up paketa za pčelare, koji se realizira u saradnji s Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD) i Općinom Sanski Most.

 U projekt je uključeno četrdeset članova udruženja, a njegova vrijednost je oko 42. 000 konvertibilnih maraka. Projekt je financijski podržao IFAD-a sa 40 % od ukupne vrijednosti projekta, Općina Sanski Most putem Programa novčanih podrški za poljoprivredu učestvuje s 30, a preostalih 30 % su sredstva krajnjih korisnika. Prema riječima predsjednika udruženja „Sana med“ Asmira Lišančića, u prvoj fazi implementacije projekta obavljena je podjela start-up paketa za dvadeset pčelara, dok će u drugoj fazi u mjesecu julu biti izvršena isporuka preostalog dijela.

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING