INFO

  • U USK NEMA ZARAŽENIH OSOBA
  • VIJEĆE SIGURNOSTI UN-A ODBACILO REZOLUCIJU RUSIJE I KINE O UKIDANJU OHR-A
  • EVROPSKA UNIJA: PORICANJE GENOCIDA JE U SUPROTNOSTI SA OSNOVNIM EVROPSKIM VRIJEDNOSTIMA
  • U TUŽILAŠTVU BIH BIT ĆE FORMIRAN PREDMET PROTIV ONIH KOJI NEGIRAJU GENOCID
  • DANAS ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • DETALJI ODLUKE O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA I VELIČANJA RATNIH ZLOČINACA
  • KOJE KAZNE ZATVORA PODRAZUMIJEVA INZKOVA ODLUKA O ZABRANI NEGIRANJA GENOCIDA

UBILAČKI KORONA TREND: POVEĆANA STOPA SMRTNOSTI OD OBOLJENJA COVID - 19 NA PODRUČJU NAŠEG KANTONA

- Od posljedica izazvanih zarazom korona virusom, u protekla 24 sata na infektivnom odjelu Kantonalne bolnice „dr. Irfan Ljubijankić“ preminula su tri pacijenta (muškarci) starosti 87,78 i 44 godine. Još 70 pacijenta je smješteno na Covid odjelima i njihovo stanje je stabilno...

UBILAČKI KORONA TREND: POVEĆANA STOPA SMRTNOSTI OD OBOLJENJA COVID - 19 NA PODRUČJU NAŠEG KANTONA


BIHAĆ, 19. novembra -  Uzrok povećane smrtnosti kod pacijenata zaraženih koronavirusom u ovom trenutku nije poznat. Ono što je primjerice poznato, jeste da je stopa smrtnosti izrazito velika u svim zemljama svijeta, pa tako i u Unsko - sanskom kantonu. Po mišljenju domaćih stručnjaka nekoliko faktora je uzrok tome.

Prema riječima Nermine Ćemalović, ministrice zdravstva USK, veliki broj oboljelih od Covid – 19 dolazi poprilično kasno ljekaru sa zdravstvenim stanjem koje je sa značajnijim komplikacijama.

Podsjećamo, samo tokom mjeseca oktobra zabilježeno je 755 novozaraženih osoba, od kojih je 61 osoba preminula. Ovdje je riječ o lokalnom prenošenju virusa, dok se ranijih mjeseci virus prenosio preko osoba koje su stizale iz inostranstva.

Prema riječima epidemiologa Zarine Mulabdić aktuelna je lokalna transmisija virusa koja je u uzlaznoj putanji te je i objašnjivo zbog čega je situacija pogoršana. Virus se širi u zajednici, što epidemiološku situaciju usložnjava bez obzira što se bilježi manji broj novozaraženih.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING