INFO

  • USK - SASTANAK PROSVJETARA I MINISTRA OBRAZOVANJA
  • DAN BABICA - AKUŠERKI
  • SVOJ RED ZA VAKCINACIJU JOŠ UVIJEK ČEKAJU POLICAJCI, PROSVJETNI I MEDIJSKI RADNICI
  • FEDERACIJA BIH IDE U NOVO ZADUŽIVANJE U VRIJEDNOSTI 50 MILIONA KM
  • KORONAVIRUS U BIH: 418 NOVOZARAŽENIH, PREMINULE 23 OSOBE
  • NA KCUS-U OD UKUPNO 17, OSTALA SVEGA ČETIRI ANESTEZIOLOGA: KO JE TRAŽIO DA DEMANTUJU NAVODE IZ PISMA
  • U FBIH DANAS POČINJE ISPLATA APRILSKIH PENZIJA
  • POZITIVNE VIJESTI: SMANJUJE SE BROJ ZARAŽENIH U USK

U VELIKOJ BRITANIJI POČEO SASTANAK MINISTARA VANJSKIH POSLOVA GRUPE G7

- Planirano je da na sastanku bude razgovarano o klimatskim promjenama, nuklearnim pregovorima s Iranom, ratu u Siriji, vojnom udaru u Mijanmaru, pandemiji COVID-19, te Rusiji i Kini..

U VELIKOJ BRITANIJI POČEO SASTANAK MINISTARA VANJSKIH POSLOVA GRUPE G7

LONDON (AA) – Sastanak ministara vanjskih poslova zemalja grupe G7, najznačajnijih industrijskih zemalja, počeo je u Londonu, u Velikoj Britaniji, javlja Anadolu Agency (A)A.

Ovo je prvi put od početka pandemije da se ministri vanjskih poslova zemalja G7, koju čine Velika Britanija, Njemačka, SAD, Francuska, Italija, Japan i Kanada, sastaju licem u lice.

Na sastanak su pozvani i ministri vanjskih poslova Južne Koreje, Indije, Australije i Južnoafričke Republike te Bruneji, koji predsjedavaju Savezom zemalja Jugoistočne Azije (ASEAN).

Sastanak, koji je svojevrsna priprema za Samit lidera zemalja G7, koji će biti održan u Cornwallu, u Velikoj Britaniji, od 11. do 13. juna, trajat će dva dana.

Planirano je da na sastanku bude razgovarano o klimatskim promjenama, nuklearnim pregovorima s Iranom, ratu u Siriji, vojnom udaru u Mijanmaru, pandemiji COVID-19, te Rusiji i Kini.

S druge strane, ministri vanjskih poslova prije sastanka prisustvovali su nizu bilateralnih susreta.

Ministar vanjskih poslova Velike Britanije Dominic Raab jučer se sastao s američkim kolegom Antonyjem Blinkenom. Nakon susreta je održana i konferencija za medije s koje je poručeno kako London i Washington stoje ”rame uz rame” kada je riječ o nizu pitanja.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING