INFO

  • VLADA I MINISTARSTVO PRIVREDE USK DODIJELIT ĆE SREDSTVA MALIM PRIVREDNICIMA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU USK
  • TRAGEDIJA U SANSKOM MOSTU: UTOPILI SE DJEČAK I NJEGOV AMIDŽA KOJI GA JE POKUŠAO SPASITI
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

U POVODU VASKRSA: PREDSTAVNICI GRADSKE UPRAVE BIHAĆA POSJETILI BIHAĆKOG PAROHA NENIĆA

- Povodom najvećeg pravoslavnog praznika Vaskrsa predstavnici Gradske uprave Bihać posjetili su Bihaćku parohiju i uputili čestitke svim vjernicima pravoslavne vjeroispovijesti koji žive na području Bihaća

U POVODU VASKRSA: PREDSTAVNICI GRADSKE UPRAVE BIHAĆA POSJETILI BIHAĆKOG PAROHA NENIĆA


BIHAĆ, 29. aprila - Bihaćki paroh Dalibor Nenić govoreći o Vaskrsu istakao je da je to praznik pobjede nad smrću i radosti. Uputio je poruku svim ljudima da se raduju i da se osnaže vjerom bez koje život nije potpun.

 „Ovom prilikom želim da se zahvalim službi Grada i čelnicima našeg Grada Bihaća jer oni tradicionalno nas obilaze ne samo za vaskršnje praznike nego za sve naše velike praznike i daju nam potporu i samim time da snaže naš boravak ovdje u Bihaću, na čemu smo mnogo zahvalno.“, poručio je Nenić.

Grad Bihać tradiconalno, u duhu Bosne i Hercegovine i njene multikulturalnosti, baštini i održava dobre odnose sa predstavnicima svih konfesija. Tim je povodom predsjedavajući Gradskog vijeća Davor Župa posjetivši Bihaćku parohiju svim vjernicima poželio sretne blagdane.

 „Ovo je jedna poruka u stvari ono što Grad Bihać živi, jer mi smo, pogotovo ovi stariji, odgojeni u takvoj Bosni i Hercegovini gdje smo svi slavili sve praznike, a naročito je važno u onim sredinama gdje je određeni narod u manjini da svi damo dodatni doprinos kako bi svi građani na bilo kojem dijelu teritorije imali jednaka prava i jednake šanse.“, kazao je Davor Župa, predsjedavajući Gradskog vijeća Grada Bihaća.

Građani Bihaća su i ovog Vaskrsa pokazali da znaju za svoje komšije i da poštuju njihove praznike čemu svjedoči, kako je istakao paroh Nenić,  veliki broj čestitki koje su brojnije nego ranijih godina.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING