INFO

  • OMLADINSKA BANKA BOSANSKA KRUPA: POTPISANO 14 UGOVORA UKUPNE VRIJEDNOSTI 23.924 KM
  • I FEDERACIJA SE ZADUŽUJE NA BERZI
  • KORONAVIRUS U BIH: 1.239 NOVOZARAŽENIH, PREMINULO JE 57 OSOBA
  • U BIH DANAS TOPLIJE, TEMPERATURE DO 19 STEPENI
  • KORONA U USK: PET PREMINULIH I 39 NOVOZARAŽENIH
  • VISOKA DELEGACIJA BiH I ZVANIČNIKA IOM-a U POSJETI KAMPU LIPA
  • BIHAĆ: U TOKU SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

U HRVATSKOJ SUTRA DAN ŽALOSTI ZBOG STRADANJA OSMERO MLADIH IZ POSUŠJA

- Dan žalosti zbog stradalih u Posušju uslijedit će nakon što je 2. januar 2021. proglašen Danom žalosti zbog stradalih prilikom zemljotresa u Petrinji i okolnim mjestima u Hrvatskoj.

U HRVATSKOJ SUTRA DAN ŽALOSTI ZBOG STRADANJA OSMERO MLADIH IZ POSUŠJA

ZAGREB, 4. januara - Hrvatska vlada proglasila je sutrašnji dan Danom žalosti u Republici Hrvatskoj u povodu tragičnog stradanja osmero mladih   u Bosni i Hercegovini u novogodišnjoj noći.

"Mislim da je jedna poruka solidarnosti i potpore u ime cijele Hrvatske, ispravna odluka", rekao je hrvatski premijer Plenković te dodao da su odluku podržali i predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović te predsjednik Hrvatskoga sabora Goran Jandroković.

Dan žalosti zbog stradalih u Posušju uslijedit će nakon što je 2. januar 2021. proglašen Danom žalosti zbog stradalih prilikom zemljotresa u Petrinji i okolnim mjestima u Hrvatskoj.

Inače, trodnevnu žalost proglasio je Zapadnohercegovački kanton, u BiH je Dan žalosti proglašen 2. januara dok je u Federaciji BiH danas, 4. januara Dan žalosti, prenijela je Hina.

Podsjećamo, u vikendici u mjestu Tribistovo kod Posušja u petak, 1. januara, u jutarnjim satima pronađeno je osam tijela mladih ljudi. Pretpostavlja se da je uzrok smrti gušenje plinom iz agregata.

Šestero preminulih Ivana Miličevića, Stipe Romića, Žane Pavković, Mije Soldo, Stipe Pavkovića i Marije Pavković pokopano je danas u Rakitnu, a Mirela Rezo i Stjepan Jukić pokopani su u nedjelju u Posušju. Svi su bili devetnaestogodišnjaci.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING