INFO

  • VLADA I MINISTARSTVO PRIVREDE USK DODIJELIT ĆE SREDSTVA MALIM PRIVREDNICIMA
  • KCUS: NOVOZARAŽENIH 61, U IZOLATORIJU NA PODHRASTOVIMA 69 PACIJENATA
  • STANJE SIGURNOSTI NA PODRUČJU USK
  • TRAGEDIJA U SANSKOM MOSTU: UTOPILI SE DJEČAK I NJEGOV AMIDŽA KOJI GA JE POKUŠAO SPASITI
  • VREMENSKA: I DANAS SUNČANO I TOPLO, ALI OD SUTRA SLIJEDE PROMJENE
  • ŠEST SMRTNIH SLUČAJEVA I JOŠ 40 POZITIVNIH NA SARS-COV-2 U BIH
  • ZASTRAŠUJUĆE: U AUSTRALSKIM POŽARIMA STRADALO GOTOVO TRI MILIJARDE ŽIVOTINJA
  • U FEDERACIJI BIH U JUNU 89,3 POSTO MANJE TURISTA NEGO U ISTOM PERIODU PROŠLE GODINE

U ČAST OSLOBODIOCIMA ĆOJLUKA: UPRILIČEN MEMORIJALNI SPUST NA RIJECI UNI

- Unski lađari, kajakaši i rafteri, jučer su se po 24. put, u čast oslobodiocima Ćojluka i Bosanske Krupe, spustili od Kapetanovog jezera do Drvenog mosta u središtu grada gdje su pred duše poginulih boraca u rijeku Unu spustili cvijeće i proučili Fatihu

U ČAST OSLOBODIOCIMA ĆOJLUKA: UPRILIČEN MEMORIJALNI SPUST NA RIJECI UNI

BOSANSKA KRUPA, 12. jula - U sklopu obilježavanja godišnjice oslobođenja Ćojluka, u znak sjećanja na najteža vremena, a s ciljem odavanja počasti poginulim borcima u toku ratnih dešavanja, proteklih dana u Bosanskoj Krupi je organizirano nekoliko aktivnosti: malonogometni turnir, marš stazama 511. Slavne bbr., obilazak šehitluka i učenje tevhida pred duše bosanskohercegovačkih šehida, a posljednja u nizu bio je memorijalni spust na rijeci Uni.

Spust na rijeci Uni, od Kapetanovog jezera do Drvenog mosta u centru grada, organizira se u čast svih onih koji su branili, odbranili i oslobodili Ćojluk, a posebno onih koji su u borbama za slobodu položili svoj život. Po dolasku plovila, učesnici i građani sa mosta su spustili cvijeće te zajedno sa Amelom ef. Durakovićem proučili Fatihu pred duše poginulih boraca.

Bitka za Ćojluk i slamanje agresorskog mostobrana bila je prelomnica u ratovanju na ovim prostorima i još 1996. godine unski lađari su odlučili da na poseban način obilježavaju te dane. I ove godine na rijeku Unu u čast oslobodilaca i stradalih na Ćojluku, osim lađa, uplovili su i čamci i kajaci, uglavnom mladi što u ovakvim situacijama posebno raduje jer je to garancija da herojstvo boraca na Ćojluku neće otići u zaborav.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING