INFO

  • FEDERALNO MINISTARSTVO POLJOPRIVREDE: POTICAJI ZA 18.400 PROIZVOĐAČA
  • BANJA LUKA DOBILA PRVU VOJNU AMBULANTU U BIH
  • ZVANIČNO: TRŽNI CENTRI I UGOSTITELJSKI OBJEKTI U ZATVORENOM PROSTORU MOGU POČETI S RADOM
  • GODIŠNJICA UBISTVA DR.IRFANA LJUBIJANKIĆA I NJEGOVIH SARADNIKA
  • DANAS PRETEŽNO OBLAČNO VRIJEME
  • KORONAVIRUS SE SVE VIŠE ŠIRI TEŠNJOM, REGISTROVANO 19 NOVOZARAŽENIH OSOBA
  • U BIHAĆU ZASJEDA SKUPŠTINA USK
  • PENZIONERI USK: TRAŽIMO POVEĆANJE PENZIJA I BOLJU ZDRAVSTVENU ZAŠTITU

U BOSANSKOM PETROVCU, BUŽIMU I KLJUČU SKROMNO, ALI DOSTOJANSTVENO OBILJEŽEN DAN ARMIJE RBIH

- Uz mjere opreza u vanrednim okolnostima polaganjem cvijeća i odavanjem počasti obilježen je Dan Armije R BiH u općinama Bosanski Petrovac, Ključ i Bužim...

U BOSANSKOM PETROVCU, BUŽIMU I KLJUČU SKROMNO, ALI DOSTOJANSTVENO OBILJEŽEN DAN ARMIJE  RBIH


BOSANSKI PETROVAC, 15. aprila - Skromnije nego ikad prije, dan formiranja Armije RBiH obilježen je u Bosanskom Petrovcu. Heroja posljednjeg odbrambeno – oslobodilačkog rata prisjetili su se članovi Udruženja demobilisanih boraca, te predstavnici društveno-političkog i vjerskog života. 

Na centralnom spomen obilježju na Trgu šehida u Bosanskom Petrovcu položili su cvijeće te odali počast poginulim borcima.

KLJUČ - Dan Armije R BiH dostojanstveno je obilježen i u Ključu. Općinski načelnik Nedžad Zukanović, predstavnici boračkih udruženja, političkog i vjerskog života kao i bivši pripadnici Armije R BiH posjetili su Centralno šehidsko mezarje, položili cvijeće te učenjem Fatihe odali su počast svim poginulim borcima koji su živote izgubili boreći se za jedinstvenu i cjelovitu Bosnu I Hercegovinu  

BUŽIM - Dana Armije BiH prisjetili su se i Bužimljani. Na turbetu generala Izeta Nanića i poginulih pripadnika proslavljene 505. viteške brigade A R BiH, uz odavanje počasti, održan je i kratak historijski sat.

Ispred Koordinacije boračkih udruženja općine Bužim prisutnima se obratio Edham Eminić, dok je nekadašnji ratni komandant 505. Viteške brigade Sead Jusić prisutne podsjetio na prve dane otpora i ratni put brigade, na ulogu vitezova koji su među prvima stali na branik domovine.

Oni su svojom žrtvom pokazali kako se pobjeđuje, a njihov primjer svi zajedno trebamo slijediti u uslovima pandemije, rekao je Jusić.

Ovom skromnom, ali značajnom obilježavanju dana u kojem su dobrovoljačke jedinice prije 28 godina izrasle u jedinstvenu Armiju BiH prisustvovali su nekadašnji borci, te predstavnici vjerskog i političkog života Bužima.

 

 VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING