INFO

 • POMOZI.BA: APEL ZA POMOĆ ZA ČETVERO DJECE KOJA SU PRERANO OSTALA BEZ MAJKE
 • BIHAĆ: GRADSKA UPRAVA I FONDACIJA MOZAIK OSNAŽUJU PODUZETNIŠTVO MLADIH BIŠĆANA
 • BIH: OD NAREDNE SEDMICE IZ SARAJEVA AUTOBUSI ZA LJUBLJANU, ČEKA SE NA USPOSTAVU LINIJA ZA SPLIT I DUBROVNIK
 • BANJA LUKA: JOŠ 10 OSOBA OBOLJELO OD VIRUSA KORONA U RS
 • ŠUHRET FAZLIĆ: RADONČIĆ JE DOBRO RADIO, NE SMIJEMO DOZVOLITI STAMPEDO MIGRANATA
 • U MOSTARU POČEO SASTANAK DRAGANA ČOVIĆA I ANDREJA PLENKOVIĆA
 • VLADA FBIH: NACIONALNOM PARKU 'UNA' ODOBRENO POLA MILIONA KM
 • PORODICE ČETIRI ŽRTVE GENOCIDA U SREBRENICI ODUSTALE OD UKOPA OVE GODINE
 • POTVRĐENA DVA NOVA SLUČAJA COVID-19 U FEDERACIJI BIH
 • USK: MATURANTI SE VRATILI U ŠKOLSKE KLUPE
 • VLADA USK ODOBRILA UPISNE KVOTE NA BIHAĆKOM UNIVERZITETU

U BIHAĆU REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA

- Vijećnici podržali Izvještaj o ostvarivanju politike Grada i aktivnostima Gradonačelnika u 2018. godini te Izvještaj o realizaciji Programa rada Gradskog vijeća za 2018. godinu

U BIHAĆU REDOVNA SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA


BIHAĆ, 19. juna - Vijećnici su podržali Izvještaj o ostvarivanju politike Grada i aktivnostima Gradonačelnika u 2018. godini te Izvještaj o realizaciji Programa rada Gradskog vijeća za 2018. godinu.

Šuhret Fazlić gradonačelnik Bihaća kazao je da je uprkos migratskoj krizi s kojom se Bihać bori oko 2 godine dosta toga urađeno. Konsolidovan je Budžet grada Bihaća i konačno se može razmišljati o investicijama poput izgradnje nove velike Poslovne zone. U saradnji s različitim partnerima u toku je realizacija nekoliko važnih projekata vrijednih 6 miliona KM, kazao je Fazlić.

Dug, odnosno obaveze grada su smanjene za gotovo 17 miliona što je jako značajno. To je vrlo blizu jednog budžeta, kazao je Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać.

U planu su i projekti sa kojima se planira unaprijediti politika grada te na taj način pronaći izaz iz krize u kojoj se grad trenutno nalazi. Također će se raditi na izradi strategije upravljanja imovinom grada, gdje kako kaze Župa, leže ogromni resursi u smislu investitora.

U toku 2018-te značajno popravljen imidž Grada Bihaća i da imamo poprilično ponuda za investicije i investiranje. Određeni problem je, kako je istakao gradonačelnik da treba uvijek uz investicije idu i vlastita sredstva, tako da se nadam da ćemo naći nacina da obezbjedimo vlastita sredstva, podržimo investicije, jer je to ono sto nedostaje gradu Bihaću. Gradonačelnik je izrazio i žaljenje zbog ove migrantske krize koja nas je zatekla kao prirodna nepogoda, katastrofa i u nekim našim razgovorima je rekao da nije toga kako bismo bili rasterećeniji i mogli bi se posvetiti investicijama, kazao je Davor Župa, predsjedavajući GV Bihać.

Takodjer, na prijedlog Policijske stanice Bihać, na dnevnom redu se našao i prijedlog Odluke o dopuni Odluke o javnom redu i miru koji je jednoglasno usvojen.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING