INFO

  • FHMZ IZDAO NARANDŽASTO UPOZORENJE
  • MINISTAR UNUTRAŠNJIH POSLOVA USK NERMIN KLJAJIĆ – SITUACIJA OKO DOLASKA MIGRANATA SE SVE VIŠE USLOŽNJAVA
  • TUŽILAŠTVO SE ŽALILO NA PUŠTANJE NOVALIĆA, SOLAKA I HODŽIĆA: SVI GRAĐANI MORAJU BITI JEDNAKI PRED ZAKONOM
  • KOLEGIJ SKUPŠTINE – PREDSTOJI KONSTRUKTIVAN RAD
  • VRIJEME U BiH: OBLAČNO I VJETROVITO
  • SDA SPREMNA PREUZETI MJESTO MINISTRA SIGURNOSTI
  • FBiH: 12 NOVOZARAŽENIH OSOBA
  • DANAS POČINJE SUĐENJE MEKTIĆU
  • CENTRALNA BANKA BIH DOBILA ODLUKU DA PODIJELI 330 MILIONA EURA NOVCA MMF-A

U BIHAĆU ODRŽANA SJEDNICA VLADE USK: U DALJU PROCEDURU UPUĆEN PLAN FINANCIJSKE STABILIZACIJE

- Prema danas usvojenom Nacrtu Programa rada Vlada USK u 2020. godini nastavit će sa aktivnostima koje su započete u ovoj godini...

U BIHAĆU ODRŽANA SJEDNICA VLADE USK: U DALJU PROCEDURU UPUĆEN PLAN FINANCIJSKE STABILIZACIJE


BIHAĆ, 29. novembra - U Bihaću je danas održana 89. sjednica Vlade USK. Prema danas usvojenom Nacrtu Programa rada Vlada USK u 2020. godini nastavit će sa aktivnostima koje su započete u ovoj godini.

Namjera je posebno osnažiti oblast boračke populacije, privrede i poljoprivrede, te nastaviti s borbom protiv korupcije. Plan koji je u zakonskom roku upućen u dalju proceduru ambiciozniji je u odnosu na prošlogodišnji jer im je namjera da se Kanton financijski stabilizira, što otvara mogućnost za dalje djelovanje na više polja, od kulture, sporta ali i provedbe određenih zakona koji dolaze sa viših nivoa vlasti.

Vlada je dala saglasnost za eksproprijaciju bez naknade dijela parcele u posjedu Osnovne škole „Hasan Mujezinović“ Liskovac i uputila je u skupštinsku proceduru. Na ovoj sjednici  imenovan je Nadzorni odbor u Direkciji za ceste, razriješeni su članovi Upravnog odbora Kantonalnog fonda za pomoć u stambenom zbrinjavanju boračkih populacija, imenovani su privremeni, a donesena je i odluka o pokretanju procedure za konačno imenovanje. Za direktora Službe za zapošljavanje USK potvrđen je Elmedin Đuzel.

Vlada je u skupštinsku proceduru uputila Inicijativu o proglašenju općeg interesa kada je u pitanju Srednja medicinska škola pri Katoličkom školskom centru kako bi se konačno riješio status ove škole, uposlenih ali i učenika koji je pohađaju. Na ovoj sjednici prihvaćen je Izvještaj o utrošku grant sredstava Katoličkog školskog centra „Ivan Pavao II – Škola za Europu“ u Bihaću za ovu godinu, dok je materijal koji se odnosi na sufinansiranje osnovne škole koja djeluje pri centru vraćen na doradu, a kako bi se realizirao po prošlogodišnjem principu.VEZANE VIJESTI

KOMENTARI


TRAŽI

MARKETING


RTVUSK LIVE

MARKETING